LEGENDE JUGOSLOVENSKE KOŠARKE NA JEDNOM MESTU: U Skoplju obeležen 80. rođendan legendarnog trenera Lazara Lečića (VIDEO)
Foto: Facebook Printscreen

poštovanje

LEGENDE JUGOSLOVENSKE KOŠARKE NA JEDNOM MESTU: U Skoplju obeležen 80. rođendan legendarnog trenera Lazara Lečića (VIDEO)

Košarka -

Košarkaška elita bivše Jugoslavije okupila se u Skoplju da obeleži osamdeseti rođendan legendarnog trenera Lazara Lečića.

„Šta reći o Lečiću - dovoljno je činjenica da su samo oni koji nisu živi došli ovde, što je dokaz njegove veličine. Od njega sam naučio mnogo o košarci, jer je uspeo sa relativno slabim timovima, od tih momaka da dobije maksimum i timsku košarku ”- rekao je slavni strateg Božidar Mljković, sada predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Mirko Novosel je dodao da je prijateljstvo sa Lečićem dugo više od 45 godina .

"Godine 1974. Balkansko prvenstvo u Solunu mi je u pamćenju, Imali smo kratke pripreme u Skoplju, a Lečić je bio moj pomoćnik u stručnom štabu. Tada je naše prijateljstvo počelo i još uvek traje ”, dodao je Mirko Novosel.

"Lazo Lečić je dva puta bio trener Olimpije. On je fenomen, želeo je pričati o košarci do 2 sata ujutro - rekao je Ivo Daneu.

"Šta da kažem o Lazi Lečiću, činjenica da su sve te legende došle i da ga poštuju danas, na najbolji način govori o njegovoj veličini", rekla je makedonska košarkaška legenda Blagoja Georgievski Buštur.

Gosti manifestacije u čast 80. rođendana Lazara Lečića bili su i Ivo Daneu, Nikola Plećaš, Ratko Tvrdić, Damir Šolman, Nemanja Đurić, Dragan Kićanović, Željko Jerkov, Dino Rađa, Slobodan Subotić, Blaž Kotarac, Žarko Zečević, Ratko Radovanović, Dragi Ivković, Momo Pazman, radovan Bata Radović, Dragan Radosavljević, Blagoja Georgievski, Srećko Jarić, Miroljub Damjanović, Marko Gordijančić, Branko Kovačević, kao i treneri Mirko Novosel, Dušan Ivković, Božidar Maljković, Bratislav Đorđević i Bogdan Tanjević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track