BRUTALNI MICIĆ SRUŠIO ŽOCOVE SNOVE: Larkin i Vasa počistili Fenerbahče za prvo finale Efesa!
Foto: Euroleague.net

EVROLIGA

BRUTALNI MICIĆ SRUŠIO ŽOCOVE SNOVE: Larkin i Vasa počistili Fenerbahče za prvo finale Efesa!

Košarka -

Košarkaši Efesa plasirali su se u finale Evrolige, pošto su danas u prvom polufinalom meču u Vitoriji pobedili Fenerbahče sa 92:73 (19:20, 26:20, 23:17, 24:16).

Posle izjednačene prve četvrtine, u kojoj su se ekipe smenjivale u vodjstvu, Efes je sredinom druge deonice preuzeo kontrolu.

Trener Fenerbahčea Željko Obradović čestim izmenama igrača pokušavao je da pronadje idealnu petorku, ali prvoplasirana ekipa regularnog dela Evrolige nije uspela da uhvati ritam.

Efes je u potpunosti skakački nadigrao Fener, a igrom su dirigovali Šejn Larkin i Vasilije Micić, dok je vrlo dobar u odbrani bio Brajant Danston.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Larkin sa 30 poena, a uz to je imao i po sedam skokova i asistencija, dok je Vasilije Micić ubacio 25, uz pet skokova i jednu asistenciju.

U ekipi Fenerbahčea istakao se Jan Veseli sa 14 poena, dok je jedan manje ubacio Erik Grin. Nikola Kalinić postigao je 12 poena, uz tri skoka i dve asistencije, a Marko Gudurić dodao je osam, uz šest asistencija.

Efes će u svom prvom finalu Evrolige igrati protiv boljeg iz duela izmedju Real Madrida i CSKA iz Moskve.

Kurir sport/beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track