BAKSI PIŠU ISTORIJU: Janis odbranio domaći teren, Milvoki na pola puta do velikog finala (VIDEO)
Foto: ap

nba plej-of

BAKSI PIŠU ISTORIJU: Janis odbranio domaći teren, Milvoki na pola puta do velikog finala (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Milvokija savladali su Toronto sa 125:103 ( 35:21, 29:18, 31:39, 30:25) i poveli u finalnoj seriji Istoka sa 2:0.

Bakse je predvodeio grčki reprezentativac Janis Adetekumbo koji je imao monstruozan dabl-dabl učinak sa 30 poena i 17 skokova.

Milvoki se ovom pobedom značajno približio cilju - velikom NBA finalu, ali su Baksi postali tek 16. tim u istoriji lige koji je plej-of započeo sa deset pobeda u 11 mečeva. Samo tri tima, uključujući Voriorse pre dve sezone uspeli su da startuju sa 11-0.

Trener Milvokija, Budelholzer posebno je istakao zadovoljstvo učinkom klupe gde je prednjačio Turčin Ersan Iljasova koji je meč završio sa 17 poena. Pored Adetekumba i Iljasove, u Milvokiju je odličan bio i Nikola Mirotić sa 15 poena i šest skokova, a Brogdon koji se vraća iz povrede ubacio je 14, uz pet uspešnih proigravanja.

U poraženom sastavu tradicionalno najbolji bio je Kavaj Lenard sa 31 košem i osam skokova, ali nije imao pravu podršku saigrača. Kajl Lauri je posle 30 poena u utakmici broj jedan ovoga puta podbacio sa 15 (4/13 iz igre, 2/9 trojke), a jedini zapaženi bio je Nejt Pauel koji je kao rezerva dao 14 poena uz dobre procente šuta.

Finalna serija Istoka se seli u Toronto, a naredni meč u Kanadi na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od jedan čas po našem vremenu.

NBA plej-of se nastavlja večeras kada branilac titule gostuje u Portlandu u isto vreme, a Voriorsi takođe vode 2-0 posle pobeda u "Orakl Areni".

Borusija Menhengladbah – Borusija Dortmund

Čak i ako pobedi Menš nije siguran u Ligi šampiona, jer mora da brine o gol razlici. Dortmund mora da pobedi ako hoće da preskoči Bajern. Stoga i zicer kvota od 1,25 na igru 3+. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Borusija Menhengladbah – Borusija Dortmund.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track