VELIKI PREOKRET PANTERA PROTIV PARTIZANA: FMP posle drame u Železniku savladao crno-bele i obezbedio majstoricu
Foto: Starsport©

POLUFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE SRBIJE

VELIKI PREOKRET PANTERA PROTIV PARTIZANA: FMP posle drame u Železniku savladao crno-bele i obezbedio majstoricu

Košarka -

Košarkaši FMP-a pobedili su Partizan 88:85 (19:22, 18.23, 26:15, 25:25) u drugoj utakmici polufinala plej-ofa Superlige Srbije i obezbedili majstoricu.

"Panteri" su izjednačili na 1:1 u seriji, jer su crno-beli u ponedeljak u prvom duelu bili bolji - 93:75.

Treći, odlučujući meč serije igraće se u petak u dvorani "Aleksandar Nikolić", a pobednik će se u finalu za titulu boriti sa Crvenom zvezdom, koja je ranije eliminisala Megu (2:0).

Ponovo se ispostavilo da FMP nikako ne odgovara Partizanu u plej-ofu. Prethodne dve sezone ekipa iz Železnika je stizala do finala preko leđa crno-beli na direktan ili indirektan način, a i sada je ostala u igri za odlazak na završnu predstavu domaćeg šampionata.

"Panteri" su tokom prve deonice održavali vođstvo, ali najviše od četiri poena, da bi izabranici trenera Andree Trinkijerija dodali gas u drugom periodu i brzo stekli dvocifrenu prednost.

Međutim, u trećoj četvrtini sve se promenilo. FMP je zaigrao mnogo bolje, a igra Partizana se raspala. Domaćin je napravio seriju 19:2 i otišao na 61:54.

Uspeli su crno-beli trojkama Nikolića i Stefana Jankovića da priđu "panterima", što je bio nagoveštaj neizvesne poslednje deonice.

FMP je vodio sa maksimalnih "plus šest" u poslednjoj četvrtini, sve dok Veličković trojkom nije doneo vođstvo Partizanu na dva minuta pre kraja - 80:79.

Usledila je rezultatska klackalica, a kada je bilo najpotrebnije crno-beli su ponovo postali konfuzni u napadu, što je tim Vlade Jovanovića iskoristio da trijumfuje. Domaći košarkaši bili su sigurni sa linije slobodnih bacanja, a Marinković je promašio trojku za izjednačenje u poslednjem napadu, što je bio znak da "panteri" počnu slavlje.

Najzaslužniji za uspeh FMP-a bio je Stefan Đorđević, koji je blistao u drugom poluvremenu, a ukupno je dao 18 poena, uz to imao i sedam skokova. Isti poenterski učinak imao je i Aleksa Uskoković, dok je Patrik Dilejni ubacio 15 poena. Po 14 poena dodali su Marko Jeremić i Stefan Pot, koji je zabeležio i osam asistencija.

Kod Partizana je najefikasniji bio Vanja Marinković sa 19 poena, Đorđe Gagić je dodao 14, Nikola Janković 11, Aleks Renfro deset...

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina - 88:85:

FMP je čuvao prednost sve do trojke Veličkovića na dva minuta pre kraja kada su crno-beli poveli 80:79. Usledila je rezultatska klackalica, a "panteri" su iskoristili loša rešenja gostiju u napadu u finišu i pogocima Uskokovića sa penala došli do 86:83 na 15 sekundi do kraja. U sledećem napadu Marinković je promašio šut za tri poena i izjednačenje, pa je domaćin pobedio - 88:85.

Treća četvrtina - 63:60:

Veliki preokret FMP-a! Serijom 19:2 u osmom minutu je došao do čak 61:54! Crno-beli su bili konfuzni, mnogo grešili, što je domaćin znao da iskoristi. Ipak, izabranici Andree Trinkijerija su se trgli i sa dve trojke (Nikolić i Stefan Janković) prišli na poen zaostatka. U poslednjim trenucima ove deonice Dilejni je pogodio za "plus tri" FMP-a - 63:60.

foto: Starsport©

Druga četvrtina - 37:45:

Partizan je brzo u drugoj četvrtini stigao do dvocifrene prednosti (29:19), jer domaćin četiri i po minuta u toj deonici, a ukupno pet minuta nije postigao koš. Međutim, FMP se vratio u igru zahvaljujući pogođenim penalima Dilejnija - 27:30. Ipak, crno-beli su trojkom Marinkovića (29:37), zatim i Renfroa (29:40) uspeveli da održe veliku prednost. Domaćin je u finišu prvog poluvremena sveo zaostatak na jednocifreni, a Pejdž je pogotkom u poslednjim trenucima postavio konačan rezultat posle prvih 20 minuta - 45:37.

Dilejni je sa 11 poena bio najefikasniji kod domaćina u prvom poluvremenu, dok je na drugoj strani poen više postigao Gagić.

foto: Starsport©

Prva četvrtina - 19:22:

Otkako je poveo 5:4, FMP je tokom cele prve deonice, sve do poslednjeg minuta imao vođstvo, ali najviše "plus četiri". Tu granicu "panteri" nisu uspevali da probiju iako su imali prilike, pa su u finišu kažnjeni. Trojkom Nikolića 37 sekundi pre kraja Partizan je stekao prednost (21:19), koju je kasnije Stefan Janković uvećao pogodivši jedno slobodno bacanje - 22:19.

Crno-beli vode 1:0 u seriji, jer su pre dva dana u dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedili 93:75 i sada imaju prvu "meč loptu" za plasman u finale. FMP danas igra za nastavak serije.

Pobednik će se u finalu sastati sa Crvenom zvezdom, koja je eliminisala Megu (2:0).

Partizan je lišen pomoći Marka Pecarskog, koji je na pripremama juniorske reprezentacije.

FMP je prethodne dve sezone igrao u finalu, i oba puta gubio od Zvezde 0:3, dok Partizan nije bio učesnik završne predstave od 2016, dok titulu nije osvojio od 2014.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track