JURILI SU VIŠE OD 160 KM/H, BILA JE NEISKUSAN VOZAČ... Detalji tragedije u kojoj je poginio Dražen Petrović (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

VELIKA TRAGEDIJA

JURILI SU VIŠE OD 160 KM/H, BILA JE NEISKUSAN VOZAČ... Detalji tragedije u kojoj je poginio Dražen Petrović (VIDEO)

Košarka -

U saobraćajnoj nesreći 7. juna 1993. godine na auto-putu nedaleko od Ingolštadta u 28. godini poginuo je jugoslovenski i hrvatski košarkaš Dražen Petrović.

Hrvatska reprezentacija se iz Poljske se vratila avionom, ali je Dražen Petrović je na put krenuo automobilom sa devojkom nemačkom manekenkom Klarom Šalantzi koja je bila za volanom.

Klara je vozila crveni golf, a usled slabe vidljivosti, mlada devojka nije videla šleper koji se preprečio na putu, te se zakucala u njega.

"Činjenica je da je Klara vozila prebrzo. Bila je mlad vozač, sa malo iskustva, i u takvoj situaciji nije baš mogla najbolje da se snađe. Zakucala se u šleper koji se preprečio na putu brzinom većom od 160 kilometara na sat. Nije čak uspela ni da reaguje, nije kočila. I da je pokušala da zaustavi svoje vozilo, pitanje je kako bi sve to prošlo sobzirom da se šleper ispred njih pojavio iznenada. A onda je usledio strašan udarac od kojeg je Dražen, koji je u automobilu sedeo na suvozačevu mestu, poginuo", prepričavao je za hrvatske medije policajac Binder koji je prvi došao na mesto nesreće.

Klara je u ovoj nesreći prošla sa lakšim povredama. O nesreći nikad nije želela da priča. Nedugo nakon Draženove smrti udala se za fudbalera Olivera Bierhofa.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track