POČINJE FINALE SUPERLIGE: Tomić: Nema favorita u večitom derbiju
Foto: Starsport©

očekuje veliku borbu

POČINJE FINALE SUPERLIGE: Tomić: Nema favorita u večitom derbiju

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je da je cilj njegove ekipe da u finalu plej-ofa Superlige protiv Partizana odbrani titulu.

"Od prvog dana i starta Superlige naveo sam jasno i otvoreno ambicije i cilj KK Crvena zvezda u ovoj ligi, vodeći se time da je zdrava ambicija svakog sportiste da uvek želi da osvoji takmičenje u kome učestvuje. Sledi nam novi derbi, nema favorita jer su to uvek specifične utakmice", rekao je Tomić za klupski sajt.

Finalna serija plej-ofa Superlige Srbije između Crvene zvezde i Partizana počinje u ponedeljak od 18 časova. Serija se igra na tri pobede, a crveno-beli imaju prednost domaćeg terena.

"Kompletni smo, trenirali smo prethodnih dana dobro, ovo je kraj jedne vrlo naporne sezone i pozivam naše navijače da dođu i podrže nas u nastojanjima da na najbolji način okončamo ovu sezonu. Razlika koju su pravili i energija koju su nam donosili u prethodnim derbijima, posebno u poslednja dva koja smo odigrali kao domaćini, je bila evidentna i vrlo važna za nas", naveo je Tomić.

Zvezda je u polufinalu pobedila Mega Bemaks sa 2:0, a Partizan je posle tri utakmice eliminisao FMP.

Košarkaš Zvezde Ognjen Dobrić rekao je da je ekipa motivisana, iako je osvajanjem ABA lige ispunila najvažniji cilj u ovoj sezoni.

"Želimo da osvojimo i titulu prvaka Srbije, čime bismo na pravi način okončali ovu dugu i vrlo napornu sezonu. Imamo prednost domaćeg terena u ovoj seriji, zato je prva utakmica vrlo važna i pozivam navijače da ispune halu u ponedeljak. Znamo se odlično, zna se i šta je derbi, nema nikakvih tajni, ovo će nam biti sedma utakmica u ovoj sezoni, odigraćemo ih još tokom ove serije", naveo je on.

Dobrić je dodao da je ekipa dobro trenirala, da su svi igrači spremni i da jedva

čekaju početak finala.

"Recept je poznat, jaka odbrana, velika borbenost i maksimalno angažovanje i koncentracija bez padova otvaraju put ka povoljnom rezultatu", naveo je on.

Kao i u prethodnim utakmicama Zvezde i Partizana, u hali neće biti gostujućih navijača, a podeljene su besplatne karte za navijače Zvezde u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu.

Druga utakmica finala igra se u sredu od 19 časova, kada će domaćin biti Partizan, dok je treći meč na programu u subotu od 18 časova, kada će crveno-beli biti domaćini.

Eventualna četvrta utakmica igrala bi se u ponedeljak 17. juna od 18 časova, a peta tri dana kasnije od 18.30.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track