PLAĆAMO OBAVEZE: Partizan se oglasio povodom dugovanja Milutinovu i Vujoševiću
Foto: euroleague.net

Reakcija iz humske

PLAĆAMO OBAVEZE: Partizan se oglasio povodom dugovanja Milutinovu i Vujoševiću

Košarka -

Košarkaški klub Partizan oglasio se povodom vesti da je Arbitražni sud FIBA (BAT) naložio klubu da isplati dugovanja koja ima prema centru Nikoli Milutinovu i treneru Dušku Vujoševiću.

– Povodom vesti koja se pojavila na sajtu BAT a u vezi sa dugovanjima koje KK Partizan ima prema svom nekadašnjem igraču Nikoli Milutinovu, odnosno njegovoj tadašnjoj agenciji, klub ističe sledeće:

Partizan sa svim bivšim igračima i trenerima, uključujući i Nikolu Milutinova ima potpisane sporazume o reprogramu dugovanja i obaveze iz tih sporazuma se ispunjavaju blagovremeno. Rata koja je dospela 15. novembra 2018. plaćena je na vreme, a klub u finansijkom planu ima plaćanje preostalih rata iz sporazuma postignutog u avgustu 2018. Pre dva meseca, klub je u potpunosti isplatio potraživanja koja je agencija Entersport LLC imala prema Partizanu i na taj način okončao pravni odnos sa tom agencijom.

Potpisani sporazumi sa bivšim igračima i trenerima, kao i njihovo poštovanje, predstavljaju ključnu stavku u potpunoj finansijskoj stabilizaciji kluba, stoga u tim slučajevima Partizan NIS ne dozvoljava nikakve improvizacije.

Zbog čega se vest o slučaju koji je zapravo završen isplatom prema agenciji, odnosno sporazumom sa igračem koji se u potpunosti poštuje, pojavila u javnosti, KK Partizan ne želi da nagađa. Indikativno je da se ona pojavila u trenucima neposredno pred odluku Evrolige o dobijanju specijalne pozivnice za učešće u najkvalitetnijem evropskom takmičenju za sezonu 2019/20.

KK Partizan neće upirati prstom ni u koga, ali želi da još jednom istakne kako je klub finansijski stabilan, da svoje obaveze ispunjava na vreme i da zbog toga ne postoji nikakva opasnost da se klub nađe pod blokadom BAT zbog bilo kog dugovanja, navodi se u saopštenju kluba iz Humske ulice.

Podsetimo u opomeni BAT-a klub se podseća da je dužan da isplati novac Dušku Vujoševiću i Nikoli Milutinovu. U pitanju je više od 300.000 evra na osnovu tužbi bivšeg trenera i centra crno-belih. Na zvaničnom sajtu FIBA, pod datumom (21.06.2019.), objavljenje su poslednje odluke BAT-a, među kojima su i dve koje se odnose na vicešampiona Srbije.

Partizanu je sudskim putem naloženo da isplati svom bivšem centru, a sada igraču Olimpijakosa 145.000 evra na ime zaostalih dugovanja. Crno-belima je ostavljena mogućnost da ovaj iznos isplate u četiri godišnje rate, s tim što je prva isplata trebalo da bude 15. novembra prošle godine.

Partizan po ovoj tužbi mora da isplati i 37.000 evra menadžerskoj agenciji koja je zastupala Milutinova, kao i kamatu od pet posto i troškove arbitraže u visini od 7.450 evra.

Partizanu je naloženo i da Dušku Vujoševiću isplati 150.000 evra, koje je trebalo da mu isplati do 1. septembra prošle godine. BAT je doneo odluku da se trofejnom treneru isplati i kamata od 5% koja se zaračunava počevši od 2. septembra 2018.

Za troškove suđenja Partizan će morati da plati 6.562,50 evra, a 7.000 evra, takođe kao troškove postupka klub iz Humske mora da plati i Vujoševiću.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track