BASKETAŠI IDU PO MEDALJU: Srbija u polufinalu Svetskog prvenstva (VIDEO)
Foto: FIBA

nema im ravne

BASKETAŠI IDU PO MEDALJU: Srbija u polufinalu Svetskog prvenstva (VIDEO)

Košarka -

Basketaši Srbije plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva u basketu 3 na 3, pošto su u poslednjem četvrtfinalu savladali Francusku 20:12.

Srbija će u borbi za finale igrati sa Letonijom, dok drugi par čine Sjedinjene Američke Države i Poljska.

Meč sa Letoncima igra se u nedelju od 16.05.

Podsetimo, Srbija je tri puta uzastopno osvajala titulu.

Najefikasniji je kod pobednika bio Dušan Bulut sa sedam poena, Marko Savić i Dejan Majstorović su imali po pet, a Mihailo Vasić tri. Kod Francuza je domionirao Dominik Džonti sa osam poena, Šarli Pontan je imao dva, a Luka Disolije i Mikel Var po poen.

Francuzi su poveli trojkama Dominika Džontija i zahvaljujući nekolicini bezopletih faulova srpskih igrača. Seriju Francuza prekinuo je dvojkom Dejan Majstorović za 4:2 posle čega je usledio period preciznije odbrane i ukradenih lopti naše ekipe.

Srbija se brzo nakon toga vratila u egal do 5:5, a onda dvojkom Marka Savića u roli od tri poena povela 7:5. Savić se nakon dvojke dobro ubacio pod koš, poentirao je i Srbija je stekla kontrolu rezultata i igre. Francuzi su tada uspeli da se uzdignu i dalekometnim hicima vrate neizvesnost.

Tada je proradio Dušan Bulut. Počeo je da prolazi i proigrava saigrače, pogodio je jednu spektakularnu trojku skokom u stranu i na dva minuta do kraja je bilo 16:10 za Srbiju.

Savić je nakon toga pogodio dvojku za 19:12, a pobednik je tada već uveliko bio poznat i samo je potvrđen još jednim poenom srpske selekcije.

Srpski tim je prethodno pobedio Tursku (22:10) i Južnu Koreju (21:16) i završio prvu fazu takmičenja kao drugoplasirani u grupi, iza selekcije SAD, koja bi mogla da bude i rival našim basketašima i u finalu ukoliko budu bolji od Poljske, a mi od Letonaca.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track