BRUKS PRED RUSIJU: Izvukle smo pouke i ispravićemo greške
Foto: FIBA

EVROPSKO PRVENSTVO

BRUKS PRED RUSIJU: Izvukle smo pouke i ispravićemo greške

Košarka -

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jelena Bruks rekla je da očekuje težak meč sa ekipom Rusije u drugom kolu Evropskog prvenstva, ali i bolju partiju nego protiv Belorusije.

Srpkinje su takmičenje otvorile dramatičnom pobedom nad Belorusijom 55:53 u Zrenjaninu košem Sonje Petrović dve sekunde pre kraja.

"Već smo sinoć razgovarali između sebe šta nije valjalo i na čemu treba poradimo danas. Igramo sa kompletno drugačijim protivnikom. Došle smo na trening i do detalja smo ispričale šta je danas cilj i šta treba uraditi da bi se ostvarila pobeda. Biće izuzetno teško, ali smo izvukli pouke iz sinoćne utakmice i nadam se da ćemo danas na startu utakmice krenuti sa ispravljanjem tih grešaka", rekla je Bruks novinarima posle treninga.

Bruks je navela i da su Ruskinje drugačiji rival od Beloruskinja.

"Biće jako od samog starta. Sva tri protivnika su drugačija i igraju drugačiju košarku i za svakau ekipu moramo da se pripremimo drugačije. Igrali smo već protiv Rusije u Francuskoj, ali ovo večeras je nešto drugo. Izuzetno su dominatnije u reketu od nas, ali mi imamo nešto što one ne mogu da brane. Ako to iskoristimo na najbollji mogući način, biće dobra utakmica i obećavam da će devojke da ostave srce na terenu", rekla je Bruks.

Posle drame protiv Belorusije na otvaranju Evropskog prvenstva, reprezentacija Srbije osokoljena pobedom večeras (20.30) ide na ozbiljnijeg rivala, Rusiju, a kvota na izabranice Marine Maljković je 2,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel košarkašica Srbije i Rusije.

Kapitenka se osvrnula i na atsmosferu u "Kristalnoj dvorani".

"Bilo bi nam lakše da je hala bila puna i da su navijači bili živahniji, samo u par navrata su se javili. Nadam se da će posle te pobede veliki broj navijača iz Zrenjanina i okoline biti zainteresovan da dođe večeras na utakmicu", zaključila je Bruks.

Meč između Srbije i Rusije igra večeras od 20 sati i 30 minuta.

kurir.rs / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track