Najnovije vesti

SKANDAL! FIBA NAM OTELA KOSOVO! Na promotivnom spotu za Evrobasket za žene Srbija BEZ JUŽNE POKRAJINE (FOTO)
Foto: Printscreen

RTS GA VIŠE NEĆE EMITOVATI

SKANDAL! FIBA NAM OTELA KOSOVO! Na promotivnom spotu za Evrobasket za žene Srbija BEZ JUŽNE POKRAJINE (FOTO)

Košarka

Promotivni spot FIBA za Evropsko prvenstvo za žene u Srbiji i Letoniji, koji je sinoć emitovan na RTS, a na kome se vidi mapa naše zemlje bez Kosova i Metohije, digao je popriličnu prašinu!

Svetska košarkaška organizacija priznala je Kosovo još 2015. godine, pa i nije iznenađenje što su u spot stavili mapu Srbije bez naše južne pokrajine, ali čudi što je emitovan na Javnom servisu.

 

Takođe, postavlja se i pitanje da li je naš Košarkaški savez mogao da utiče na FIBA da se pronađe drugačije rešenje za promotivni video-materijal i da se izbegne ubacivanje mape pošto je tema izuzetno osetljiva.

 

foto: Printscreen

 

Iz RTS za Kurir kažu da je paket špica i džinglova stigao iz FIBA. Dodaju da imaju obavezu da emituju spot koji su dobili, ali da su zbog sporne mape odlučili da se više to ne emituje.

 

"Emiteri su u obavezi da emituju samo taj promo-materijal, ali RTS neće emitovati materijale u kojima se nalazi mapa Srbije bez teritorije Kosova i Metohije. Materijal u kome su predstavljeni gradovi domaćini Evropskog prvenstva u košarci se inače nalaze i na zvaničnom FIBA sajtu. U prenosu utakmice između Srbije i Belorusije, zbog nestanka struje u Zrenjaninu, više puta je došlo do prekida u dostavi signala od španske produkcije, koja proizvodi i prosleđuje signal Evroviziji i svim emiterima, a koju je angažovala FIBA. Tokom tih prekida, greškom je emitovan jedan kadar promo-materijala u kome se videla grafika Srbije bez Kosova i Metohije", saopštila je PR služba RTS.

 

U međuvremenu, video je skinut sa oficijelnog YouTube kanala FIBA.

 

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Printscreen)

 

 

 

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...