Najnovije vesti

MARIO HEZONJA IZABRAO DRES SA BROJEM KOJI JE NOSIO DRAŽEN PETROVIĆ: Oglasila se majka legenadnog košarkaša i OČITALA LEKCIJU mladom Hrvatu! (VIDEO)
Foto: AP, Profimedia, Printscreen Youtube

HEZONJA DRAFTOVAN U PORTLAND

MARIO HEZONJA IZABRAO DRES SA BROJEM KOJI JE NOSIO DRAŽEN PETROVIĆ: Oglasila se majka legenadnog košarkaša i OČITALA LEKCIJU mladom Hrvatu! (VIDEO)

Košarka

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja draftovan je Portland gde je izabrao dres sa brojem 44, isti onaj koji je nosio legendarni Dražen Petrović. Tim povodom oglasila se i majka poginulog košarkaša Biserka Petrović koja je mladom NBA igraču očitala lekciju.

Hezonja je broj 44 izabrao u čast Dražena Petrovića koji je taj broj nosio na početku svoje NBA karijere. Majka legendarnog hrvatskog košarkaša Biserka Petrović dala je svoje mišljenje o tome i poslala jasnu poruku mladom Hvratu.

 

"Jasno je kako je Dražen jedan od najvećih evropskih košarkaša svih vremena i imam ogromno poštovanje prema njemu. Put se nastavlja i drago mi je da sam na njemu. Njegov brat bio mi je trener u reprezentaciji i mnogo sam ga ispitivao o njemu. Čak i moj bivši broj osam ima siboliku jer su četiri i četiri osam", kazao je Hezonja na predstavljanju u Portlandu.

"Siguran sam da ću se dobro uklopiti. Prošle sezone ova ekipa je bila u finalu konferencije, a moj cilj je otići dalje. Hteo sam da budem u uspešnoj ekipi i da igram sa dobrim igračima jer će mi to pomoći da i ja postanem bolji", rekao je Hezonja.

 

Draženova majka Biserka Petrović, koja se trenutno odmara u rodnom Šibeniku, iznenadila se kada je saznala da je Hezonja izabrao baš broj 44.

"Drago mi je što je Mario izabrao broj 44 da sve podseti na mog Dražena i trag kakav je ostavio u NBA ligi. Ipak je Portland klub koji ga je draftovao i u kojem je odigrao prve NBA utakmice. Ali ovim putem bih mu poručila kako bih želela da se Mario redovno odaziva u hrvatsku reprezentaciju, kao što je to radio Dražen. Bilo bi lepo da tako razmišlja. Ipak je u bilo kom sportu reprezentacija svetinja", kazala je za Biserka Petrović, dobro upoznata sa tim kako se Hezonja nije odazvao na poziv njenog sina Aleksandra 2017. za Evrobasket, a nakon toga je preskočio i utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine i time mu očitala svojevrsnu lekciju.

 

draženova majka biserka petrović
draženova majka biserka petrovićfoto: Profimedia, Printscreen

 

'Pa setite se samo 1993. godine, kada je Dražen, bez razmišljanja, sa povređenim kolenom odlučio da igra kvalifikacije za Evrobasket. Mnogi igrači danas na tako nešto ne bi ni pomislili i zato poručujem Hezonji da na taj način prati Dražena i njegovu ostavštinu', dodala je Biserka. 

Mario Hezonja potpisao je ugovor sa Portlandom na dve godine vredan 3,6 miliona dolara.

 

kurir.rs / tportal.hr 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...