NEKA PUNA ARENA SKINE KRUNU FURIJI: Košarkašice Srbije žele prvu pobedu nad Španijom i finale Evrobasketa
Foto: FIBA

borba za medalju

NEKA PUNA ARENA SKINE KRUNU FURIJI: Košarkašice Srbije žele prvu pobedu nad Španijom i finale Evrobasketa

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igra protiv aktuelnog prtvaka Evrope Španije meč polufinala Evropskog prvenstva.

Izabranice selektorke Marine Maljković iz meča u meč ne samo da pobeđuju, već su Srpkinje u svakoj sledećoj od četiri utakmice igrale bolje i podizale formu.

Sada ih čeka Španija po mnogima prvi favorit prvenstva. O kvalitetima "crvene furije" ne treba trošiti reči, sama Sonja Petrović je isticala da je to tim koji ima niz medalja i titula na velikim takmičenjima.

- Svi se nadamo da je vreme da ih dobijemo. Mislim da bi kod kuće to bilo posebno. Ma koliko da nam ne leže svih ovih godina, družim se sa mnogo njihovih igračica, radila sam sa njihovim trenerom i znam da nas jako mnogo poštuju - otkriva Sonja.

- Uopšte im nije svejedno kada igraju protiv nas. Definitivno neće biti lako, one su najkvalitetnija ekipa godinama u Evropi. Ali dobro, za sve postoji prvi put, zašto to ne bi bilo sad.

Petrovićeva je bila akter svi mečeva Srbije i Španije, još od polufinala Evropskog prvenstva 2013. godine. Španija je slavila 88:69, dve godine kasnije bilo je 80:91. Dva tima srela su se i na Olimpijskim igrama u Riju 2016.

U grupi je bilo 59:65, a u polufinalu 54:68.

Peti meč dva tima u poslednjih šest godina igra se u beogradskoj Areni od 20.30.

Španija - Srbija Očekuje se večeras od 20.30 sjajna podrška za srpske košarkašice u Areni, u polufinalu Evropskog prvenstva, gde je rival izuzetno jaka Španija! Marina Maljković najavila je da je vreme da i Furija padne, a kvota da će tako i biti je 2,30! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Španija - Srbija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track