SRPKINJE NAM SPALILE SAN O MEDALJI: Šveđanke još u šoku posle poraza u Areni (VIDEO)
Foto: Starsport©

nisu znale šta ih je snašlo

SRPKINJE NAM SPALILE SAN O MEDALJI: Šveđanke još u šoku posle poraza u Areni (VIDEO)

Košarka -

Švedski mediji nisu birali reči u opisivanju debakla njihove ženske košarkaške reprezentacije na parketu beogradske Štark Arene.

"Srbija je spalila naš san o medalji" ili "Švedska eliminisana, slomljena od Srbije" deo su sličnih komentara u štampi, uz priznanje na nacionalnoj SVT da su naše devojke "za klasu bile iznad rivalki" i da po Aftonbladetu "poraz od bronzanih sa OI 2016 u Riju ne može biti ocenjen kao sramota".

- Igra Srpkinja je najbolja propaganda ženske košarke. Vođeni MVP tuirnira Anom Dabović, potvrđuju da su najveći kandidati da osvoje titulu na ovom EP -

rekla je stručni komentator švedske STV Sports Elizabet Egnel.

foto: Starsport©

I stručnjaci i igračice jednoglasni su u oceni da je Srbiju u borbu za odličja odvela sjajna igra u odbrani.

- Bile su odlične protiv nas, veoma agresivne. Njihova odbrana im je donela pobedu. Imala sam osećaj da nismo ni bili u utakmici. Mislim, borile smo se, ali ništa nije išlo kako treba - rekla je prva zvezda švedskog tima Amanda Zahui. Meč je rešen u ranoj fazi. U analizama koje su pedantni Skandinavci napravili ističe se da su njihove reprezentativke izgubile devet lopti u prvom periodu, a sedam u drugom, što je našoj reprezentaciji donelo lakih 16 poena.

- To je bila razlika u klasi i razbijanje koje bilo bolno za gledanje - zaključio je Aftonbadet.

Realni Gomez Selektor Fransoa Gomez teško je podneo poraz u najvažnijem meču njegovog tima u poslednjih šest godina: - Mi smo promašivali i polaganja u koš. A zašto? To morate pitati moje igračice, koje nisu umele da realizuju jednostavne situacije za koš, a morale bi reći i zašto nisu šutirale kada su imale ispred sebe otvoren prostor. Sve je bilo drugačije nego u Letoniji. Izgleda da je bilo previše emocija u našoj igri. Bile su spremne za meč, ali posle pet minuta to su bile druge košarkašice i neka druga ekipa - rekao je Gomez.

foto: Starsport©

Mi spremne, one spremnije

Jedna od najboljih u poraženoj ekipi Frida Eldebrink daje jednostavno viđenje utakmice u Štark areni:

- Mi smo bile spremne, one su bile spremnije! Izbacile su nas iz ravnoteže svojoj agresivnom igrom u odbrani.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track