GLAVU GORE, IDEMO NA BRONZU

LAVICE U ŠOKU ZBOG PORAZA OD ŠPANIJE: Kapiten Jelena Bruks se izvinjava navijačima, Ana Dabović preuzima odgovornost (KURIR TV)

Košarka -

Srpske košarkašice, čak i one najiskusnije, bile su u šoku posle poraza od Španije.

Naše "lavice" ostavile su srce na terenu, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz od aktuelnog šampiona u polufinalu Evropskog prvenstva 66:71.

Kapiten Jelena Bruks podsetila je da naša reprezentacija NIKADA nije uspela da savlada Španiju.

"Ostaje žal. Ovo sa Španijom traje godinama. Mislili smo da je ovo trenutak da se to dogodi, ali nismo ispoštovale što je od nas traženo, naročito u prvih 20 minuta. Proitv Španije ne sme da se igra 20 minuta, već mora 40, čak i onih 25 zagrevanja", počela je Jelena i dodala:

"Na žalost, ni pored ovako divne publike nismo uspeli. Izvinjavam se navijačima, što nismo pružili igru kakvu znamo. Obećavam da ćemo sutra izaći mirne glave da uzmemo bronzu".

Čemu izvinjenje kad je bilo očigledno da devojke izvlače maksimum?!

"Moram da se izvinim, jer Srbija je takva nacija. Svaka devojka može da kaže da je dala sve od sebe, ali Španija zna protiv nas", zaključila je Jelena Bruks.

Ana Dabović je igrala iako je u četvrtfinalu protiv Švedske polomila kost leve šake.

"Želju smo imali, ali nismo pokazali ono što je trebalo da bismo pobedili ekipu kao što je Španija", rekla je Ana Dabović.

Već u nedelju u 17.30 sledi borba za bronzu sa Velikom Britanijom.

"Pobede slavim jedno veče, a ovo... Trudićemo se ne da zaboravimo, već da naučimo nešto i ispravimo greške, naročito s početka i kraja utakmice".

Ana je u finišu meča, nedugo pošto je Srbija prvi put povela, napravila nesportski faul nad Endur, posle čega je Španija ponovo stekla prednost, što je verovatno bio ključni momenat.

"Ne znam. Moram i ja da vidim. Kada sam napravila faul, ona me je udarila, ja sam joj vratila i zeznula stvar. To je dosta promenilo tok igre".

Ana veruje da će Srbija osvojiti medalju.

"Presudila je energija sa početka meča. Nije ovo prvi poraz u našim karijerama, nije ni prvi u polufinalima. Trudićemo se da se skupimo i da ne pravimo ovakve greške".

Na pitanje kako se oseća, odgovorila je "dobro", a na sudije, koje su imali očigledne greške, nije krivila.

"Nisu sudije krive, nego mi. Jesu nas tukle, ali trebalo je da uzvratimo", jasna je Ana Dabović.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track