SPEKTAKL KOD ARENE: Zemunci šokirali favorizovane Novosađane u finalu
Foto: promo

FIBA 3x3 BASKET ČELINDŽER

SPEKTAKL KOD ARENE: Zemunci šokirali favorizovane Novosađane u finalu

Košarka -

Ekipa Zemuna pobednik je premijernog izdanja beogradskog FIBA 3x3 basket čelindžer turnira koji se prethodna dva dana igrao na platou ispred beogradske Arene.

U fantastičnom ambijentu, pred prepunim tribinima i više od 1000 posetilaca, Zemunci su u finalu pobedili favorizovanu ekipu Novog Sada 21:16.

Zanimljivo je da su Zemunci kroz kvalifikacije stigli do titule šampiona i čeka u vrednosti od 15.000 dolara.

Za MVP-ija turnira je izabran Dušan Domović-Bulut, a treba istaći da su finalisti izborili učešće na Masters turniru u Pragu.

- Turnir je zaista izvanredno organizovan. Ovo je svakako manifestacija koja je nedostajala Beogradu i nadam se da će ovaj turnir postati tradicionalan - rekao je član pobedničkog tima Nikola Vuković i dodao:

- Drago mi je da smo trijumfovali u našem gradu i zasita je fantastičan osećaj pobediti Novi Sad, ekipu koja je sigurno najbolja na svetu. Za nas je najteže bilo prvog dana u kvalifikacijama, koje smo prošli uz malo sreće, a za ovaj trijumf veliku zahvalnost dugujemo publici koja nas je bodrila - konstatovao je Vuković.

foto: promo

Specijalni gosti završnih duela na FIBA 3x3 basket čelindžeru u Beogradu bili su košarkaški reprezentativci Srbije Miroslav Raduljica i Nemanja Bjelica. Za posetioce je organizovan sjajan zabavni program i veliki broj nagradnih igri, a sve je uoptpunio nastup muzičke grupe THCF.

- Prijatno sam iznenađen kako sve ovo izgleda. Moram da pohvalim organizatore koji su se zaista potrudili da ovaj turnir bude na svetskom nivou. Mislim da to Beograd i Srbija zaslužuju, jer imamo najbolje basketaše na svetu. Uživao sam gledajući utakmice i mnogo mi je drago da sam mogao uživo sve ovo da ispratim i na nekim način pružim podršku - rekao je Nemanja Bjelica.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track