BUDUĆNOST I PARTIZAN NAPUSTILI SEDNICU: Održana Skupština ABA lige
Foto: FIBA

bez konkretnih odluka

BUDUĆNOST I PARTIZAN NAPUSTILI SEDNICU: Održana Skupština ABA lige

Košarka -

Skupština ABA lige odlučila je da se obrati Evroligi i zatraži detaljno objašnjenje vezano za status regionalnog takmičenja i raspodele mesta od sezone 2020/2021, sa ciljem da se zaštiti pozicija i status ABA lige u Evroligi i Evrokupu.

Takva odluka doneta je na Skupštini ABA lige u Banjaluci, posle odluke na poslednjoj Skupštini ECA da ABA liga od 2020. godine neće imati garantovano mesto u najelitnijem evropskom takmičenju.

Na Skupštini regionalnog takmičenja, koju su u jednom momentu napustili predstavnici Partizana i Budućnosti izvršene su promene u predsedništvu, pa je presedavanje ABA ligom u predstojećoj 2019/2020 sezoni preuzela Cibona;odnosno njen direktor Domagoj Čavlović. Osim FMP-a i njenog predsednika Predraga Milojevića, mesto potpredsednika Predsedništva pripalo je Mornaru i njenom predsedniku Đorđiju Pavićeviću.

Klubovi ABA lige su usvojili korake koji će osigurati izbor novog menadžmenta u najkraćem roku. Skupština ABA lige ovlastila je Predsedništvo da do izbora novog menadžmeta preduzme sve korake u pripremi sezone 2019/2020 u svim takmičenjima pod okriljem ABA lige - ABA liga, Druga ABA liga, Super kup, juniorska ABA liga.

Skupština ABA lige zahvalila je Krešimiru Novoselu i Žarku Čabarkapi na saradnji u protekle četiri godine, na svemu što su uradili na unapredjenju i razvoju svih takmičenja pod okriljem ABA lige i poželela im sreću u nastavku karijere.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track