AMERIKANCI NE MARE ZA MUNDOBASKET, ALI NE IDE BAŠ ODMAH FINALE: Bogdan Bogdanović ima poruku za navijače pred Svetsko prvenstvo
Foto: Starsport©

korak po korak

AMERIKANCI NE MARE ZA MUNDOBASKET, ALI NE IDE BAŠ ODMAH FINALE: Bogdan Bogdanović ima poruku za navijače pred Svetsko prvenstvo

Košarka -

Košarka reprezentacija Srbije počela je u nekompletnom sastavu pripreme za Svetsko prvenstvo, koje se od 31. avgusta do 15. septembra igra u Kini.

Jedan od onih koji će se selektoru Đorđeviću zbog pravila NBA lige javiti kasnije, je i košarkaš Sakramenta Bogdan Bogdanović, koji se pojavio na okupljanju nacionalnog tima.

- Svetsko prvenstvo je još uvek daleko. Imamo mnogo iskustva kao ekipa i znamo da se izborimo sa pritiskom. Ne ide baš odmah finale, treba gledati postepeno. Drago nam je što nas uzdižu, zato i idemo hrabro na sve što nas čeka u Kini. Srećni smo i motivisani, izjavio je Bogdanović.

Košarkaš Sakramenta imao je ulogu lidera na poslednjem velikom takmičenju,

Evropskom prvenstvu 2017. godine.

foto: Starsport©

- Igramo timsku košarku i krasi nas to što uvek neko drugi može da iskoči. Uvek je bolje kada imaš saigrača pored tebe koji može da preuzme odgovornost. Očekivanja su uvek velika. Rezultati do sada pokazuju naš uspeh i to je nešto što slaže taj pritisak. Borimo se s tim i to je izazov za svakog pojedinca, naglasio je srpski reprezentativac.

U SAD potpuno drugačije gledaju na Mundobasket u odnosu na slučaj kakav je u Srbiji.

- Tamo je drugačije, Amerikanci ne obraćaju pažnju na Svetsko prvenstvo. Na NBA prstenu ionako piše svetski prvaci, tako da oni smatraju da je NBA liga po kvalitetu najvažniji. U NBA veliku ulogu ima novac, pa je dosta i otkaza, zaključio je bek Sakramenta.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track