BRUKA I SRAMOTA ORLIĆA: Srbija više nije deo elitne košarke!
Foto: KSS

strašno

BRUKA I SRAMOTA ORLIĆA: Srbija više nije deo elitne košarke!

Košarka -

Mlada reprezentacija Srbije, igrači rođeni 1999. godine i mlađi, nije uspela da obezbedi opstanak u “A” diviziji na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu.

Izabranici selektora Olivera Popovića današnjim porazom od selekcije Italije u borbi za plasman od 13. do 16. mesta izgubili su sve izglede od opstanu u elitnom rangu evropske košarke. Meč od ogromne važnosti naš tim je počeo jako loše, brzo se suočio sa dvocifrenim minusom, sredinom druge četvrtine zaostajao čak 20 poena razlike, što je u nastavku meč bilo nemoguće nadoknaditi: Srbija U20 – Italija U20 63:86 (11:27, 24:22, 13:15, 15:22). U poslednjem meču na šampionatu u Tel Avivu reprezentacija Srbije se u nedelju u borbi za 15. mesto sastaje sa selekcijom Letonije.

Veoma loše počeo je naš mladi tim. Prve poene srpski reprezentativci postigli su tek u četvrtom minutu pri vođstvu rivala 9:0. Italijani su od samog starta diktirali željeni ritam, koristili brojne greške naše selekcije, odlično šutirali u prvih deset minuta i sa pet pogođenih trojki prvu četvrtinu rešili u svoju korsti sa 27:11. Individualnim akcijama i šutevima iza linije 6,75 srpski tim nikako nije uspevao da anulira zaostatak. Naprotiv, rival je u 17. minutu poveo sa rekordnih “+20”- 44:24. Tek u finišu prvog poluvremena izabranici selektora Popovića su uspeli da bar donekle da smanje razliku – 49:35.

Sve nade da reprezentativci Srbije mnogo boljom igrom u nastavku mogu do preokreta srušene su već u prvim minutima drugog poluvremena. Italijanski tim je napravio seriju 8:0, poveo sa 57:35 i već tada osigurao pobedu vrednu opstanka u elitnom rangu. Do kraja treće deonice naš mladi tim je uspeo da uspostavi ravnotežu i smanji rezultat – 64:48. U nastavku duela, odnos snaga se nije promenio, opao je tempo, a semafor je na isteku 40. minuta pokaza konačan rezultat – 86:63.

SRBIJA U20: Mišković 5, Uskoković 4, Marjanović, Vulikić 14, Tadić, Simović 6, Jovičić 7, Pecarski 15, Stajčić, Đorđević 1, Matić 3, Momirov 8.

Kurir sport / KSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track