KAD SRBIN KUVA, LEGENDARNI DŽORDAN LIŽE PRSTE: Nekada su u negovim jelima uživali Vidić i ostali asovi Zvezde, a sada radi u PRESTIŽNOM restoranu najboljeg košarkaša svih vremena! (VIDEO)
Foto: Profimedia/Printscreen

UPOZNAJTE SAŠU, VELEMAJSTORA ZA BIFTEK

KAD SRBIN KUVA, LEGENDARNI DŽORDAN LIŽE PRSTE: Nekada su u negovim jelima uživali Vidić i ostali asovi Zvezde, a sada radi u PRESTIŽNOM restoranu najboljeg košarkaša svih vremena! (VIDEO)

Košarka -

Ako u Čikagu svratite u restoran najboljeg košarkaša svih vremena Majkla Džordana, obrok će vam pripremiti srpski kuvar Aleksandar Saša Šojić.

Saša na savršen način sprema biftek, inače obiljeno jelo legendarnog košarkaša. Kad Sprema čuveni biftek sa koskom, legenda NBA lige liže prste.

Majkl Džordan obavezno dolazi na ručak u ovaj restoran kada boravi u Čikagu. Gosti su često i Medžik Džonson, Vlade Divac, Leri Bird i mnogi drugu...

foto: Foto: Profimedia

Saša je počeo da radi u ovom prestižnom restoranu pre pet godina.

"Koliko je puta Majkl Džordan dolazio u restoran, ne mogu precizno da kažem. Ni mi, osoblje, to ne znamo tačno, jer se svaki njegov dolazak čuva u tajnosti. Jednom kada se saznalo da je došao na večeru, obožavaoci su gotovo blokirali restoran i glavni ulaz. Želeli su da ga vide, da ga dodirnu ili dobiju autogram. Od tada, sve njegove posete se skrivaju i planiraju do detalja", rekao je Šojić za "Večernje novosti".

Saša je u Čikagu radio u nekoliko poznatih restorana visoko ocenjenih prestižnim Mišlenovim zvezdicama. Za sve što je postigao zahvalan je svom profesoru iz Srbije Radovanu Vračeviću.

"Bio sam dobar đak, željan usavršavanja, pa me profesor Vračević doveo u Beograd, da me kulinarskim tajnama obučava čuveni Aca Ristić, nekadašnji lični kuvar pukovnika Moamera Gadafija. Od njega sam zaista mnogo naučio, radeći u jednom poznatom beogradskom restoranu", zahvalan je Šojić.

Zanimljivo, pre odlaska u Ameriku Šojić je jedno vreme radio i kao kuvar u Fudbalskom klubu Crvena zvezda.

"Nisam mogao da odbijem ponudu da kuvam igračima i stručnom štabu prvog tima FK Crvena zvezda. Te godine rada u Zvezdi nosiću zauvek u srcu, a posebno Nemanju Vidića, koji je obožavao moja jela", otkriva Saša.

Kurir sport/Večernje novosti

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track