KAO DA ON NOSI KUTIJE: NBA zvezda otkazala Popoviću jer mora da se seli!
Foto: AP

bizarni razlozi

KAO DA ON NOSI KUTIJE: NBA zvezda otkazala Popoviću jer mora da se seli!

Košarka -

Selektor košarkaške reprezentacijer Sjedinjenih Američkih Država Greg Popović muku muči oko sastava tima za Mundobasket u Kini, pošto mu gotovo svakoga dana stigne neki otkaz.

Najpre je saigrač Nikole Jokića iz Denvera Pol Milsap, koji se nalazio na prvom spisku od 12 igrača poručio da neće igrati za nacionalni tim na Svetskom prvenstvu, a onda je još jedan naknadno pozvani igrač odlučio da se takođe zahvali na pozivu.

U pitanju je još jedan NBA veteran Džej Džej Redik koji je rekao da mu je drago što je pozvan, ali da neće moći da se odazove jer mora da završi selidbu sa porodicom u Nju Orleans.

- Presrećan sam što me uipšte razmatraju za reprezentaciju, ali trenutno sam u procesu selidbe sa porodicom u Nju Orleans - rekao je Ridik

Pored njega i Montrezl Herel koji je takođe naknadno dobio poziv najverovatnije će odustati od dolaska u trening kamp 5. avgusta, pošto želi da se što bolje pripremi za sledeću sezonu. Centar Klipersa je jedan od važnijih igrača u timu, a posle dovođenja Kavaija Lenarda i Pola Džordža ta ekipa će napasti šampionsku titulu, pa je Herel odlučio da je bolje da ne rizikuje povredu već potpuno spreman dočeka početak NBA sezone.

Tako je lista igrača koji su otkazali postala još duža, pošto su prethodno odustali Entoni Dejvis, Bredli Bil, Erik Gordon, Džejms Harden, Tobijas Heris, Demijan Lilard, Kevin Lav, Si Džej Mekolum.

Sa prvobitnog spiska su ostali: Herison Barns (Sakramento), Andre Dramond (Detroit), Kajl Kuzma (Lejkers), Bruk Lopez (Milvoki), Kajl Lauri (Toronto), Kris Midlton (Milvoki), Donovan Mičel (Juta), Džejson Tejtum (Boston) Pi Džej Taker (Hjuston), Majls Tarner (Indijana) i Kemba Voker (Boston). Naknadno su pozvani: Džejlena Brauna (Boston), Montreza Herela (Klipers), Mejsona Plamlija (Denver), Džulijusa Rendla (Njujork), Markusa Smarta (Boston) i Tadijusa Janga (Čikago).

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track