NIKOLA KALINIĆ OTVORIO DUŠU: Pogodilo me je izostavljanje sa spiska! Selektoru Đorđeviću sam zamerio JEDNU STVAR!
Foto: Starsport©

prvi put otvoreno o svemu

NIKOLA KALINIĆ OTVORIO DUŠU: Pogodilo me je izostavljanje sa spiska! Selektoru Đorđeviću sam zamerio JEDNU STVAR!

Košarka -

Srpski košarkaš Nikola Kalinić potpuno otvoreno je govorio o odluci selektora Aleksandra Đorđevića da ga ne uvrsti na spisak igrača koji se pripremaju za Mundobasket u Kini.

Odluka selektora Đorđevića da se Kalinić ne nađe na spisku za Kinu prilično je uzdrmala košarkašku javnost u Srbiji. Nikola je bio standardan reprezentativac i bio je jedan od najboljih igrača turskog Fenerbahčea.

Kalinić je u prethodnih nekoliko meseci u par navrata javno iznosio svoje stavove o Kosovu, pa mnogi smatraju da ga je uplitanje u politiku košatalo odlaska na SP.

„Svako ima pravo, ali i obavezu da jasno izrazi mišljenje. Pogotovo mi, kao javne ličnosti, jer imamo veći auditorijum. Moramo da razmenjujemo mišljenja, možda to i najviše fali Srbiji u ovim vremenima. Ono što je najbitnije je da sam iskren prema sebi, da sam čist. Ako bude sreće da jednog dana i decu vaspitam na taj način. Malu sam cenu platio za satisfakciju koju imam ", kaže Kalinić u intervjuu za BBC na srpskom.

foto: Profimedia

Nikola ne krije da ga je pogodila odluka selektora.

"Kao i svakog mladog čoveka koji želi da se takmiči, pomalo me pogodilo izostavljanje sa spiska. Opet, kao neko ko je imao dugačku sezonu i već pet godina nema slobodno leto, dobio sam dva meseca nenadanog godišnjeg odmora. Postavio sam to kao situaciju u kojoj ne gubim", kaže Nikola.

Kalinić je samo jednu stvar zamerio selektoru - što ga nije pozvao pre objavljivanja spiska, nego tek posle toga.

Kalinić je "drugarima i saborcima" poželeo sreću u Kini.

Na pitanje da li smatra da su mu zatvorena vrata nacionalnog tima, Nikola odgovara:

"Sačekajmo sledeće leto. Sada sam se opet uverio da ne treba previše razmišljati unapred. Videćemo u kakvom ću biti psiho-fizičkom stanju", iskren je srpski košarkaš.

Kurir sport/BBC

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track