DOBAR START: Pažin i Pokuševski vodili juniore Srbije do pobede nad Nemačkom
Foto: FIBA

evropsko prvenstvo

DOBAR START: Pažin i Pokuševski vodili juniore Srbije do pobede nad Nemačkom

Košarka -

Muška juniorska reprezentacija Srbije, košarkaši rođeni 2001. godine i mlađi, startovala je pobedom na Evropskom prvenstvu koje je počelo u grčkom Volosu.

Izabranici selektora Slobodana Klipe su okviru prvog kola grupe A savladali selekciju Nemačke sa 75:68 (17:17, 22:14, 14:18, 22:19). Srpski juniori su do prve osetnije prednosti (35:23) došli u 17. minutu posle perioda odlične igre u odbrani. Odličnom Pažinu priključili su se u napadačkim akcijama Pokuševski, Langović i Škobalj tako da u pojednim momentima rival nije imao pravih rešenja. Ipak u samom finišu prvog poluvremena uporni nemački tim je uspeo da donekle smanji zaostatak – 39:31.

Srpski reprezentativci su sa agresivnom igrom nastavili i na početku drugog poluvremena. Sa nekoliko dobrih akcija ponovo su stekli dvocifrenu prednost – 50:37 u 24. minutu. Međutim, samo trenutak nepažnje i dekocentracije našeg tima bio je dovoljan Nemcima da se vrate u igru i serijom 12:3 smanje na 53:49 na isteku treće četvrtine. Ponovo je Srbija zaigrala žestoko u odbrani, na scenu je ponovo stupio tandem Pažin-Pokuševski, što se automatski odrazilo na rezultat u 34. minutu – 67:54.

Pokušao je rival na sve načine, najčešće šutevima za tri poena da se još jednom vrati u igru, ali su izabranici selektora Klipe rutinski priveli meč kraju i slavili veoma važnu pobedu.

Fenomenlni Pažin postigao je 27 poena, Pokuševski ga je pratio sa 16, dok su Pavićević i Langović ubacili po 9.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track