MNOGO SMO JAKI, AMERIKA NIJE NEPOBEDIVA: Milan Gurović za Kurir o Mundobasketu!
Foto: Starsport

REČ LEGENDE

MNOGO SMO JAKI, AMERIKA NIJE NEPOBEDIVA: Milan Gurović za Kurir o Mundobasketu!

Košarka -

Čini mi se da je ovo naša ubedljivo najjača generacija od Indijanapolisa 2002. godine, poručio čovek koji je srušio drim-tim pre 17 godina

Mesec dana pre početka Mundobasketa pozvali smo legendu srpske košarke Milana Gurovića kako bismo čuli njegovo viđenje svih dešavanja koja prethodne samom takmičenje!

Ovih dana je u žiži veliki broj otkaza u selekciji SAD, pa smo s tim pitanjem započeli razgovor...

foto: Dado Đilas

Ipak su favoriti

- Ne znam njihov mentalitet i da li imaju osećaj prema svojoj državi. Verovatno nemaju čim odustaju tako lako, ali u kom god sastavu da se pojave, oni su broj jedan favoriti i tu nema dileme. NBA ima bazu od 30-40 vrhunskih igrača, tako da i bez tih 16-17, oni će i dalje biti vrhunski tim. Dovoljno je videti da iza njih stoji Greg Popovič, on će sigurno napraviti sjajnu ekipu - počeo je priču Milan Gurović za Kurir.

Imao je nekadašnji as i dodatak na uvodno izlaganje.

- Mislim da nisu nepobedivi. Posebno kada vidim u kojem sastavu mi idemo na Mundobasket.

foto: Beta/Branislav Božić

Još nekoliko reči o fami koja je vezana za drim-tim.

- Znaš kako, to ti je, u fazonu, sve pršti, šljašti, šou-biznis i stvori se slika da su u pitanju neki nepobedivi ljudi. Kada izađeš s njima na teren, shvatiš da to nije baš tako. Sa njima može da se igra i ne samo igra...

Najjača generacija

Srbiju će na Svetskom prvenstvu predstavljati ono najbolje što imamo u ovom trenutku.

- Nazire se tu već 12 igrača koji će put Kine. Čini mi se da je ovo naša ubedljivo najjača generacija od Indijanapolisa 2002. godine! Jokić, Teo, Bogdan i svi ostali... Uf, ozbiljan tim, ozbiljan.

Iako je do početka takmičenja najboljih selekcija sveta ostalo mesec dana, u Srbiji se već oseća euforija. Čini se veća neko kod bilo kod drugog sportskog takmičenja.

- Imam i ja takav utisak. Dok nisam bio deo te košarkaške priče, primetio sam da, kada igra Jugoslavija, na ulici nema žive duše. Setimo mečeva protiv Argentine i Amerike koji su imali gledanost od 90 odsto. Svaka čast svim drugim sportovima, ali basket je basket. Još kad se igra Svetsko prvenstvo - rekao je Gurović i zaključio rečenicom:

- Čeka nas sjajan Mundobasket. Jedan od najjačih.

foto: Kurir
Do tančnina objasnio NETAČNE SU PRIČE DA SMO U INDIJANAPOLISU POBEDILI NAJSLABIJI DRIM-TIM 2002. GODINE!

Otkazi u SAD dešavali su se i ranije. Pa tako i te 2002. godine. Imao je Gurović da kaže štošta na tu temu!

- Godinama se spekuliše da je u Indijanapolisu bio najslabiji drim-tim. To nije tačno, a evo objasniću i zašto! Na klupi je sedeo Džordž Karl, s pomoćnikom Gregom Popovičem, u timu su bili Andre Miler, najbolji asistent lige, Beron Dejvis, ol-star igrač, Redži Miler, legenda, držao sam njegov poster u sobi kao klinac. Dalje, imali su četiri igrača sa NBA prstenom, a to se nije dešavalo ni pre, a ni posle tog tima. Ako je neko zaboravio, tu su bili Finli, Miler, Džermejn O‘Nil, Pirs, Merion, Valas, Brend, Antonio Dejvis...

Kurir.rs/Miloš Bjelinić Foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track