NOVA BRUKA MLADIH ORLIĆA: Britanci nam ponovo očitali lekciju
Foto: FIBA

evropsko prvenstvo

NOVA BRUKA MLADIH ORLIĆA: Britanci nam ponovo očitali lekciju

Košarka -

Muška juniorska reprezentacija Srbije, košarkaši rođeni 2001. godine i mlađi, pretrpela je neočekivan poraz na Evropskom prvenstvu koje se održava u Volosu (Grčka).

Izabranici selektora Slobodana Klipe su u okviru drugog kola grupe “A” poraženi posle produžetka od selekcije Velike Britanije rezultatom 85:87 (16:14, 23:17, 18:20, 20:26, 8:10).

Srpski juniori su prikazali daleko slabiju igru nego na premijerenom meču protiv Nemačke.

Dosta su grešili, bili neprecizni i nepotrebno nervozni u pojedinim fazama meča, što je borbeni britanski tim znao da iskoriste i dođe do iznenađujućeg trijumfa.

Srpski reprezentativci su do dvocifrene prednosti – 43:33 došli u trećoj četvrtini, ali zbog nekoliko grešaka i promašaja, Britanci su uspeli da se ponovo približe u finišu treće četvrtine – 51:48. Usledila je neizvesna završnica u kojoj su obe ekipe imale svoje šanse, ali je posle 40. minuta borbe bilo 77:77, a odluka o pobedniku odložena za produžetak.

U dodatnih pet minuta mnogo bolje su se snašli Britanci koji su serijom 7:0 došli do kapitalne prednosti 84:77. Srpski juniori su uspeli da smanje na 87:85 i dođu u priliku da naprave preokret. U poslednjem napadu Pažin je trojkom pokušao da donese pobedu, a Marković posle ofanzivnog skoka novi produžetak. Na žalost nisu bili precizni.

SRBIJA U18: Mašić 6, Pokuševski 12, Andrić 2, Pavićević 6, Karapandžić 2, Pažin 14, Manojlović 4, Đorđević 2, Vasić 12, Langović 11, Marković 14, Škobalj.

Podsetimo, selekcija Velike Britanije do 20 godina nedavno je eliminisala Srbiju u osmini finala kontinentalnog šampionata.

U trećem kolu grupe “A” reprezentacija Srbije se u ponedeljak od 18 sati sastaje sa selekcijom Turske.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track