EVO, SAD SAM SE NAJEŽIO! Aleksa Avramović: Igraću za Srbiju u Čačku, jedva čekam da izađem... (VIDEO)
Foto: Fiba.com

MUNDOBAKSET

EVO, SAD SAM SE NAJEŽIO! Aleksa Avramović: Igraću za Srbiju u Čačku, jedva čekam da izađem... (VIDEO)

Košarka -

Mladi srpski košarkaš Aleksa Avramović, koji se nalazi na širem spisku selektora Aleksandar Đorđevića za Mundobasket u Kini, izjavio je da je presrećan što će u reprezentativnom dresu zaigrati protiv Borca iz Čačka, kluba iz rodnog grada gde je započeo karijeru.

Srpski košarkaši seriju prijateljskih mečeva posle bazičnih priprema na Kopaoniku počinju u nedelju gostovanjem Borcu.

"Velika je čast, evo sad sam se naježio... Iz Čačka sam, želeo sam da gradim karijeru u tom gradu i upravo sam odatle otišao u inostranstvo, kao što sam hteo. Neko bi rekao zaobilaznim putem, a ja normalnim. Iz Borca, velikog kluba, otišao sam u Vareze... Sad ću igrati pred čačanskom publikom za reprezentaciju, koja u Čačku nije bila 14 godina. Jedva čekam da izađem na parket, ne sumnjam da će biti atmosfera sjajna", rekao je Avramović.

foto: Fiba.com

On je dodao da je velika čast biti deo A tima Srbije.

"Reprezentativni "prozori" su mi pomogli da napredujem, nikad nisam bio u tako velikom sistemu kao što je selekcija Srbije. Pre toga sam igrao u Borcu, ni Vareze nije mali klub, ali svakako italijanska liga nije Evroliga i NBA liga, dok sam u reprezentaciji napredovao uz igrače koji su na najvišem nivou. Takve stvari uticale su da imam sjajne sezone u Varezeu i da napravim veliki transfer u Malagu. Celog života sam se borio za snove u karijeru, tako će biti. Nadam se i siguran sam da ću se ostvariti", istakao je Avramović.

Kako je naveo, bez obzira da li će izboriti mesto među 12, na njemu je da radi i napreduje.

"U 'prozorima' smo bili limitirani bez igrača iz Evrolige i NBA. Čast mi je što selektor Đorđević ima poverenja u mene, sada je moj zadatak da više radim i budem još bolji igrač, timski i kroz reprezentaciju", poručio je Avramović.

kurir.rs / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track