JA HRVAT, ON SLOVENAC, ALI PRIČAMO NA SRPSKOM: Hrvatski novinar otkrio šta se dešavalo u miks zoni kada je zaustavio zvezdu Reala za izjavu (VIDEO)
Foto: FIBA

sjajna priča

JA HRVAT, ON SLOVENAC, ALI PRIČAMO NA SRPSKOM: Hrvatski novinar otkrio šta se dešavalo u miks zoni kada je zaustavio zvezdu Reala za izjavu (VIDEO)

Košarka -

Igor Ćurković, hrvatski novinar koji radi za FIBA, podelio je sjajnu priču sa Evropskog prvenstva za košarkaše do 18 godina.

Reprezentacija Slovenije plasirala se u polufinale takmičenja, a Ćurković je posle pobede "zmajčeka" nad Velikom Britanijom intervjuisao junaka tog meča, Žigu Samara.

Mladi plejmejker je za 35 minuta igre zabeležio 14 poena (5/11 za dva, 1/5 za tri, 1/3 za jedan), 14 asistencija i 10 skokova, uz dve ukradene lopte.

Posle meča je usledio intervju za zvaničan sajt FIBA koji su hrvatski novinar i reprezentativac Slovenije uradili na srpskom jeziku.

"Žiga, želeo bih da odradim intervju s tobom. Ako ti je lakše, možemo da pričamo na engleskom", rekao je Ćurković na engleskom junaku utakmice.

"Ne, čoveče. 'Ajmo na srpskom", odgovorio mu je Slovenac.

"Ajde", rekao je Ćurković i dodao na Tviteru: "Ja sam Hrvat, on je Slovenac, ali pričamo na srpskom. Inače, nije prvi put da mi se dešava".

foto: Pritnscreen/Twitter

Pored Slovenije, plasman u polufinale su izborile selekcije Španije, koja je bila bolja od Rusije sa 84:77, Turske, koja je nanela prvi poraz Francuskoj rezultatom 69:64, odnosno Grčke. Domaćin je nakon produžetka bio bolji od Litvanije rezultatom 70:66.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track