PEŠKE ĆU VAM DONETI PEHAR AKO GA OSVOJIMO: Đorđević dao emotivno obećanje građanima Leposavića
Foto: Kss.rs

dirljivi momenti

PEŠKE ĆU VAM DONETI PEHAR AKO GA OSVOJIMO: Đorđević dao emotivno obećanje građanima Leposavića

Košarka -

Delegacija Košarkaškog saveza Srbije, koju su činili predsednik Predrag Danilović, generalni sekretar Dejan Tomašević, selektor Aleksandar Đorđević i pomoćni trener Jovica Antonić posetila je opštinu Leposavić.

1 / 14 Foto: Kss.rs

Posetu su otpočeli obilaskom prostorija zgrade opštine, gde ih je ugostio gradonačelnik Leposavića Zoran Todić.

– Želimo vam najpre puno zdravlja i sreće, a sigurni smo da uspeh neće izostati i da ćete se popeti na krov sveta – rekao je Todić.

Posle razgovora sa gradonačelnikom, usledio je obilazak manastira Svetog Vasilija Ostroškog. Nakon kraćeg zadržavanja u hramu, posetu su završili na školskom terenu osnovne škole „Leposavić“, gde su svečano otvorili tradicionalni 47. gradski turnir u malom fudbalu „Prijateljstvo 2019”.

Delegaciju KSS dočekale su pune tribine, ne samo građana Leposavića, već i građana susednih gradova. Oko 2.000 ljudi je bilo prisutno, a tom prilikom je intonirana i himna Srbije.

foto: Kss.rs

Predrag Danilović, predsednik KSS, istakao je:

– Hvala vam građani Leposavića. Ja sam ovde prvi put i prelepo se osećam. Ono što ja mogu da vam poručim kao bivši sportista jeste da se družite i uživate u turniru, to je drugarstvo koje stičete za ceo život. Želim vam pre svega lepo da se zabavite i da slušate trenere. Hvala vam još jednom…

Aleksandar Đorđević, selektor Srbije, bio je vidno uzbuđen.

– Izuzetno sam ponosan što sam ovde, hvala vam na pozivu, hvala i na ljubavi i podršci koju nam pružate. Uz vašu pomoć, uz Božiju pomoć nadamo se da ćemo se vratiti sa medaljom. To će biti i vaše odličje – zaključio je Đorđević.

On je na pitanje novinara da li će uspeh i eventualno osvajanje svetskog zlata proslaviti sa Srbima na Kosovu, rekao:

– Peške ću vam pehar doneti od prelaza do Leposavića ako ga osvojimo…

foto: Kss.rs

Emocije nije skrivao ni generalni sekretar Dejan Tomašević, koji je istakao da se glas Srba sa Kosova mora čuti kako bi i narod u ostatku zemlje čuo sa kakvim se problemima suočovaju.

– Znamo koliko našem narodu znači kada osvojimo neki medalju i potrudićemo se da to bude i ovog puta, a siguran sam da će svi reprezentativci na čelu sa selektorom i svima nama vrlo rado prihvatiti da, kako je Sale rekao, taj pehar donesemo peške u Leposavić – rekao je Tomašević.

foto: Kss.rs

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track