Najnovije vesti

PAPRENO KOD PEĐE: Kurir popio kafu u kafiću proslavljenog srpskog košarkaša! UŽIVANJE MORA SKUPO DA SE PLATI! (FOTO)
Foto: Instagram

Solun

PAPRENO KOD PEĐE: Kurir popio kafu u kafiću proslavljenog srpskog košarkaša! UŽIVANJE MORA SKUPO DA SE PLATI! (FOTO)

Košarka

Koliko para, toliko muzike  - „Garson“ je najprestižniji ugostiteljski objekat u elitnom delu grada, s kog se pruža pogled na zaliv, a uživanje ćete morati dobro da platite

Nema ničeg lepšeg neko popiti odličnu kafu na Aristotelovom trgu u Solunu, pa još kad pukne pogled na Solunski zaliv...

foto: Kurir

Upravo tu se nalazi „Garson“, mnogi kažu najbolji kafić u ovom gradu. Već desetak godina vlasnik ovog sjajnog ugostiteljskog objekta je proslavljeni srpski košarkaš Predrag Stojaković. Ko od naših ne ode u Solun, a ne proba kafu kod Peđe, ne zna šta je uživanje...

foto: Instagram

I mi smo se odlučili na taj korak i zaista smo se uverili zašto se „Garson“ u turističkim vodičima za Solun predstavlja kao mesto koje ne smete zaobići. Međutim, to je samo jedna strana medalje. Druga su cene u ovom kafiću, koje su za naše prilike astronomske. Tako smo dve kafe platili čak 8,60 evra, što je oko hiljadu dinara.

foto: Kurir

„Hej, konobaru, pa nismo ništa jeli“, stara dobra fora iz Srbije ovde se baš i ne uklapa. Mesto je ekskluzivno, pa su takve i cene. Malo smo prošvrljali kafićem, koji ima dva sprata, a na gornjem se nalazi kolekcija skupocenih vrhunskih vina. Uglavnom, spremite se da malo dublje zavučete ruku u džep pošto u „Garsonu“ nema ništa ispod 3,2 evra, a recimo kapućino košta 4,6. Piva se kreću od 5,5 pa do osam evra, a sokovi od 4,5 do šest. Sa vinima je situacija mnogo drugačija, a sve zavisi od kvaliteta, tako da flaša može da bude i 100 evra.

Međutim, veoma brzo zaboravite na cene dok pijuckate kafu i posmatrate kako ispred vas suncem okupanim Solunskim zalivom tutnje veliki brodovi. Koliko para, toliko muzike, što bi rekli.

Poslovni potez PEĐA JE PRODAO DEO AKCIJA KAFIĆA

I dok nam služe kafu, pitamo simpatičnu konobaricu da li je videla Peđu u skorije vreme. - Pa pravo da vam kažem, nisam ga dugo videla. Ranije je češće dolazio. Priča se da je prodao deo akcija kafića, tako da više nije jedini vlasnik - kaže ona. Očigledno da Stojaković, koji radi kao jedan od potpredsednika Sakramenta, nema više vremana za poslove u Solunu.

Brine o prirodi IMA I FIRMU ZA ALTERNATIVNU ENERGIJU

Ugostiteljstvo nije jedini Stojakovićev biznis. On je osnovao kompaniju koja se bavi alternativnim načinima dobijanja energije iz prirodnih resursa i zainteresovanim klijentima nudi najbolja rešenja za iskorišćavanje bioobnovljive energije. Stojaković je svoju firmu osnovao u saradnji sa čuvenom kompanijom „Solar pauer internešenel“ iz Kalifornije.

Kurir.rs/Predrag Gajić Foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...