SALE POSLE GRČKE: Đorđević otkrio koliko košarkaša ide u Kinu
Foto: Starsport©

Reakcija

SALE POSLE GRČKE: Đorđević otkrio koliko košarkaša ide u Kinu

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je posle produžetka >Grčku (85:80) i sa tri pobede osvojila Akropolis kup.

Selektor Aleksdandar Đorđević bio je zadovoljan osvajanjem prvog trofeja ove godine i poručio da je ključ za pobedu bio individualan kvalitet igrača, ali i zaustavljena brza igra Grka.

- Pokazali smo kvalitet i individualno znanje. Igrači su bili bolji u drugom nego u prvom poluvremenu. Prva četvrtina je protekla u nejasnoj sitauciji, nismo znali kako želimo da igramo protiv njih. naškli smo rešenje i dobili dubinsku igru protiv ekipe koja je agresivna i na ivici faula pogotovo igrajući ovde, pred svojim navijačima. Upravo ta dubina mora da nam bude oružje, ne smemo da budemo stidljivi već hrabri ka lopti bez lob pasova. Još možemo da igramo i poboljšamo se, fale nam igrači u rotaciji što se i videlo ali smo odigrali sjajan turnir i konstruišemo mentalitet sa kojim ćemo otići u Kinu, rekao je Đorđević.

Ono što je "orlove" dodatno poguralo ka trijumfu jeste što su uspeli da zaustave ubitačne kontre Grka.

- Njihove kontre su bile ključ i tema celog našeg sastanka, defanzivna tranzicija je bila apsolutno ključ i bez obzira na dva faula Bjelica iz tih grešaka, uspeli smo da se ispravimo. Dobro smo trčali i pametnim napadom korigovali igru. Nismo im dozvolili tranziciju napadačku. Bilo je puno lopti izgubljenih što ne sme da se događa, dodao je selektor košarkaša Srbije.

Kratko je zatim Đorđević prokomentarisao i povredu Janisa Atinaua nakon sudara sa Nikolom Milutinovim.

- Neverovatno, još jedna povreda, Atinau... Ne znam ni šta da kažem...

- U podne ćemo se pozdraviti u Beogradu i krenuti iz hotela ka aerodromu. Pa na put. U Kinu ću voditi 12 igrača, zaključio je Đorđević.

Kurir sport / Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track