MARINA MALJKOVIĆ: Da dupliramo broj devojčica koje se bave košarkom
Foto: Pokret za žensku košarku Marina Maljković

Peta sezona škole košarke

MARINA MALJKOVIĆ: Da dupliramo broj devojčica koje se bave košarkom

Košarka -

Peta sezona besplatnih škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta Pokreta Marina Maljković počela je danas sa radom.

Tačno dva meseca posle osvajanje evropske bronže na prvenstvu koje su zajedno organizovale Srbija i Letonije, selektorka Marina Maljković počela je petu sezonu svog pokreta, u kojoj će devojčice imati priliku da se besplatno bave košarkom.

"Drago mi je što smo u Majdanu, volim kada ovde napravimo start sezone. Sada raduje ona bronza koju su moje košarkašice osvojile ovoga leta. Naravno da će ona da aktivira i da bude podstrek i da ćemo se mi u Pokretu pozabaviti time kao i uvek, da što više devojčica krene da se bavi košarkom, da žive zdravim životom i da imaju mogućnost za sve ono što im pokret nudi", rekla je Maljković.

Gošće na otvaranju nove sezone bile su košarkašice Šangaja, koje trenira Maljković.

"Ono što je važno u ovom momentu je Novi Pazar. Hvala sponzoru što je omogućio da u tom gradu otvorimo još jedno nove mesto za Pokret. U Sportskom centru u Žarkovu otvaramo još jednu lokaciju Pokreta, ali ove stare lokacije, sigurna sam da će da dupliraju broj devojčica ove godine i nakon uspeha ženske reprezentacije, a naravno očekujemo i uspeh muške reprezentacije, što je svakako dobro za naš sport ", rekla je Maljković.

Maljković je istakla i da je kroz četrii godine od rada ovog Pokreta kroz isti prošlo nešto manje od 2.000 devojčica, a dodala je da interesovanje raste sve više i više.

"Imamo uredan spisak devojčica, ali taj spisak želim da dupliramo. Nakon odigranog Evropskog prvenstva u nasem gradu i našoj zemlji, ta borba za bronzu u beogradskoj Areni i ogromna poseta devojčica, koje su pokazale koliko vole naše reprezentativke i koliko se identifikuju sa njima i koliko su voljne da krenu sa košarkom. Hoću 4.000 devojčica, da nastavimo da radimo ono što smo radili prethodnih godina, a to je nešto najbolje za našu decu i devojčice", zaključila je Maljković.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović istaka je da je pravo zadovoljstvo sarađivati sa selektorkom Maljković, koja svojim radom doprinosi razvoju ženskog sporta u Srbiji i podstiče devojcice da treniraju košarku.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track