OTOVRENO

GASOL POSLE OSVOJENOG ZLATA OBJASNIO ŠTA JE BIO NAJVEĆI PROBLEM ORLOVA U KINI: Ovde se gleda samo tim, možete imati najbolje igrače... (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaš Toronta i reprezntacije Španije Mark Gasol kratko je posle finala SP u Kini prokomentarisao igru svog tima, ali i selekcije Srbije.

Na pitanje da li je očekivao zlato, priznaje da nije, ali je dobro "skenirao" protivnike i išlo se korak po korak.

- Nisam iznenađen toliko. Neću reći da nam je to (zlato) bio glavni cilj, ali sam verovao da možemo to da uradimo. Kad sam pogledao Amerikance i raščlanio igru svakog tima, rekao sam "ok", možemo da budemo bolji i onda smo sa tim mentalnim pristupom išli utakmicu po utakmicu - rekao je centar Toronto Reptorsa

Onda se Gasol dotakao i ekipa koje su Španci eliminisali na putu do zlata kao i važne pobede nad Srbijom u grupnoj fazi ovog šampionata.

- Tim je jedino što je važno. Možete imati najbolje igrače na svetu, ja sam mislio da smo imali najbolji tim na Svetskom prvenstvu 2014, ali smo imali jednu lošu utakmicu. Takve stvari se dešavaju na turnirima, ako odigrate jednu lošu, ispali ste. Nije kao u NBA gde imate seriju, pa možete da odigrate i jednu lošu. Ovde toga nema, imate samo jedan meč - rekao je Gasol novinarima posle meča.

Podsetimo, košarkaši Španije novi su svetski prvaci u košarci! Crvena furija je u finalu mundobasketa u Kini ubedljivo slavila nad Argentinom (95:75).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track