Najnovije vesti

GRBOVIĆ O ODLASKU TALENTA IZ HUMSKE U FMP: Partizan nije dobro radio s Pecarskim!
Foto: @starsport

STAV

GRBOVIĆ O ODLASKU TALENTA IZ HUMSKE U FMP: Partizan nije dobro radio s Pecarskim!

Košarka

Kada je došao, nije mu pronađena pozicija, nije se znalo šta igra, kasnije je usledila smena trenera, sve je otišlo u pogrešnom pravcu, kaže legendarni košarkaš

Odlazak talentovanog Marka Pecarskog iz Partizana, a potom prelazak u FMP, podigli su popriličnu prašinu.

 

foto: Aleksandar Jovanović Cile


Mnogi navijači crno-belih mu zameraju što je povukao ovakav potez i praktično otišao u tabor ljutog rivala. Legenda Partizana i srpske košarke Goran Grbović, međutim, smatra da Marka ne treba osuđivati jer on samo želi da igra što više.


- To je njegova odluka, momak ima 19 godina. Ne treba nikoga da osuđujemo, igrači se u principu ne rukovode navijačkim strastima. Marko je mlad, možda i treba da pronađe sredinu u kojoj može da se razvije - kaže Grbović i apostrofira problem koji je Pecarski imao u Partizanu:

 

foto: Kurir


- Kad je stigao, za njega nije pronađena prava pozicija, nije se znalo šta igra. Desila su se previranja, smena trenera... On nije ni četvorka ni petica, tako da je s njim trebalo da se radi mnogo više. U početku je trebalo da mu se nađe pozicija, a kasnije je sve krenulo lošim putem. Mislim da je on krilni centar, slične je građe kao Novica. Može da bude „in-aut“ igrač. Bio je jako veliki potencijal, a očigledno da se tada s njim nije radilo kako treba.


Grbović dodaje da će ljudi u FMP verovatno na to obratiti pažnju.


- Sigurno će posvetiti mnogo više pažnje individualnom radu s njim i pronalaženju prirodne pozicije za njega. Tu je Partizan pogrešio. Da li su ga olako pustili, to je pitanje. To je odluka trenera Trinkijerija i njegova je odgovornost. Ako je tako odlučio, verovatno ima razloga.

 


(Kurir.rs / Predrag Gajić / Foto:@starsport)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...