VLADE ĐUROVIĆ O DEBAKLU CRVENE ZVEZDE: Tomić mora da bude stroži! Fali igrač koji će da bude vođa tima!
Foto: Starsport©

Sindrom „orlova“

VLADE ĐUROVIĆ O DEBAKLU CRVENE ZVEZDE: Tomić mora da bude stroži! Fali igrač koji će da bude vođa tima!

Košarka -

Bolje da im se desilo sada nego usred sezone. Pomislili su da su nepobedivi, pa trener treba da reaguje, kaže košarkaški stručnjak.

Šokantan poraz Crvene zvezde od Primorske (88:82) u četvrtfinalu Superkupa ABA lige tema je broj jedan.

Kiks Tomićeve ekipe sve je iznenadio, pogotovo što crveno-beli spadaju u najveće favorite za odbranu titule u regionalnom takmičenju.

Crveno-beli su odigrali najlošiju utakmicu od početka priprema, a prema rečima košarkaškog trenera Vlade Đurovića, ovaj poraz je došao u pravom trenutku.

foto: KK Crvena Zvezda

- Verovatno su lagano ušli u utakmicu. Ne mislim da će ovaj poraz nešto posebno uticati na Zvezdu, bolje da im se ovo sada desilo nego kasnije. Dobili su lagano sve mečeve u pripremnom periodu, imaju odličan roster, tim moćno deluje, ali kao što sam rekao, bolje da im se ovo sada desilo nego kad budu ušli u takmičarski ritam. Jeste iznenađenje, ali istovremeno i poruka za Tomića da pojača intenzitet treninga, da bude stroži, jer igrači kad stalno dobijaju, oni se opuste, a najbolji primer vam je bila naša reprezentacija na SP. Misliš da si nepobediv i nesavladiv. I sam Tomić je rekao da je loš bio pristup, ali da ništa nije tragično - kazao je Đurović.

I pored poraza, košarkaški trener smatra da Zvezda ima izuzetno kvalitetan tim, popunjen na svim pozicijama.

- Zvezda ima izuzetno moćan tim, bez obzira na to što su imali kiks protiv Primorske. Popunjeni su na svim pozicijama, po nekoliko igrača na svim pozicijama. Meni oni moćno izgledaju, ali čini mi se da im fali igrač kao što su Ljulj ili De Kolo, da budu vođe ovog tima - zaključio je Đurović.

foto: Saša Pavlić

Primorska je šokirala Zvezdu i izbacila je u četvrtfinalu ABA Superkupa u Zagrebu, a danas (17.00) će isto pokušati protiv Partizana. Ipak, crno-beli su veliki favoriti, kvota na njih je 1,20, a na pobedu s više od 9,5 poena razlike 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Primorska.

Kurir.rs / Milan Nastić

Foto: KK Crvena zvezda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track