KAKAV ŠOK U KOŠARKAŠKOJ REPREZENTACIJI SRBIJE: Posle Saleta i ON odlučio da ode! NEOČEKIVAN odlazak
Foto: Dado Đilas

ovo niko nije očekivao

KAKAV ŠOK U KOŠARKAŠKOJ REPREZENTACIJI SRBIJE: Posle Saleta i ON odlučio da ode! NEOČEKIVAN odlazak

Košarka -

Košarkaš Cedevita Olimpije i reprezetativac Srbije Marko Simonović odlučio je da se povuče iz nacionalnog tima.

Simonović je tu vest saopštio javnosti posle meča sa FMP-om u polufinala ABA Superkupa.

Orlovi u Kini nisu napravili najbolji rezultat, svi smo nekako očekivali medalju, a Simonović kaže da je već u kvalifikacijama osetio da je to poslednje takmičenje na kom će igrati za Srbiju.

“Jako boli, jako boli. Svi smo imali jako veliku želju da osvojimo medalju. I ne samo medalju već da osvojimo to zlato jer smo stvarno osetili da to možemo, imali smo talenat, imali smo hemiju, igrali smo i igrali se košarke. Međutim, eto, jedan slabiji dan i eto. Nažalost moram da se oprostim bez medalje. Očekivao sam da će biti medalja”, rekao je Simonović za MOZZART Sport.

foto: Dado Đilas

Znači, ovo je bilo tvoje poslednje takmičenje u nacionalnom dresu?

“Da, da… Rešio sam dok smo igrali kvalifikacije. Posle prvenstva, to je to. Mislim da je bilo dosta sa moje strane, sada moram i porodici da se posvetim, vreme je malo za mlađe, da igraju, da preuzmu, da nose i nadam se da naprave uspehe”, kaže Simon.

Simonović je u reprezentaciji osvojio dve medalje, obe srebrne - u Španiji 2014. i u Riju na Olimpijskim igrama 2016. godine.

“Šest godina, dve medalje. Žao mi je što sada nije bio oproštaj sa nekom medaljom, ali Bože moj”, istakao je Simonović, sada u dresu Cedevita Olimpije.

foto: Starsport©

Simonović je rođen u Prištini ali se 1999. godine posle NATO bombardovanja preselio u Beograd. Ubrzo je i zaigrao u mlađim kategorijama beogradskog Radničkog, a kasnije je bio i deo njihovog seniorskog tima. U periodu od 2003. do 2005. dve sezone proveo je u klubu Lavovi 063, a nakon toga jednu u niškom Ergonomu. Sezonu 2006/07. počeo je u belgijskom Ostendeu, ali se u decembru vratio u Srbiju i pridružio Hemofarmu u kom je ostao godinu i po dana.

foto: Dado Đilas

Od leta 2008. proveo je tri sezone u podgoričkoj Budućnosti, u čijim redovima je osvojio po tri crnogorska prvenstva i kupa. U sezoni 2011/12. nastupao je za Albu iz Berlina. U sezonama 2012/13. i 2013/14. bio je igrač Crvene zvezde, a od leta 2013. postao je i njen kapiten. Sa ovim klubom osvojio je dva Kupa Radivoja Koraća (2013. i 2014). U sezoni 2014/15. je nastupao za francuski EB Po Lak Ortez. Krajem septembra 2015. vratio se u Crvenu zvezdu. U svom drugom mandatu u crveno-belom dresu, osvojio je po dve titule prvaka Srbije i ABA lige i jedan Kup. U julu 2017. je postao igrač Zenita iz Sankt Peterburga u čijem dresu je proveo naredne dve sezone. U julu 2019. je potpisao dvogodišnji ugovor sa ekipom Cedevite Olimpije.

Kurir sport / Mozzartsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track