Najnovije vesti

OGLASIO SE TEODOSIĆ PRVI PUT POSLE MUNDOBASKETA U KINI: Peto mesto je prihvatljiv rezultat, žao mi je zbog Saleta (FOTO)
Foto: Starsport©

KOMENTAR KAPITENA

OGLASIO SE TEODOSIĆ PRVI PUT POSLE MUNDOBASKETA U KINI: Peto mesto je prihvatljiv rezultat, žao mi je zbog Saleta (FOTO)

Košarka

Srpski košarkaš Miloš Teodosić, koji je Mundobasket u Kini propustio zbog povrede, oglasio se prvi put po okončanju SP na kome je Srbija zauzela peto mesto. 

"Mnogo je teže kada se gleda sa strane nego kad se igra. Veća je nervoza, nerviraš se. Onako igraš i ne razmišljaš mnogo. A ovako, vidiš svaku situaciju, sve iz drugog ugla i onda je skroz čudno", kazao je za Novosti Miloš Teodosić.

 

"A ovako, vidiš svaku situaciju, sve iz drugog ugla i onda je skroz čudno", objasnio je kapiten našeg tima.

 

foto: Starsport©

 

Teodosić je istakao da su brojni faktori uticali na rezultat našeg tima i ističe da peto mesto nije neuspeh.

 

"Znali smo da je ovo prvenstvo prvo na koje putujemo sa ulogom favorita. I mi, igrači, smo imali najveća očekivanja , a i kompletna javnost. Stvorio se pritisak, bilo je samo pitanje sa kojom medaljom ćemo se vratiti", objašnjava Teo i dodaje:

 

foto: Starsport©

 

"Desile su se te povrede. Gagi Milosavljević i ja nismo ni otišli, Lučić je skoro bez treninga putovao, Bjelica imao problema. Zbog svih okolnosti, ne mogu da kažem da je peto mesto neuspeh. Peto mesto je, s obzirom na sve, prihvatljiv rezultat", zaključio je Teodosić.

 

Prokomentarisao je odlazak Saše Đordevića sa klupe Srbije.

"Žao mi je zbog Saleta, nismo stigli ni da popričamo ovde u Bolonji. Razumem njegovu odluku i prihvatam je. Uradio je mnogo za srpsku košarku, osvojene su tri srebrne medalje. Hvala mu na svemu. On je fantastičan trener", rekao je Teo.

 

foto: Starsport©

 

On je na kraju istakao da će odluku o tome kada je kraj doneti njegovo telo.

"Moje telo će biti presudno. Ne mogu da kažem da će to biti za godinu, dve ili možda tri, ali znam šta mi je najveća želja. Da svoju misiju sa Srbijom krunišem zlatnom medaljom, na bilo kom takmičenju, samo to da se desi", kazao je Teodosić.

 

 

kurir.rs / Večernje novosti

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...