VAJLD KARD NIJE ZA SVAKOGA: Ukratko, novac i logistika!
Foto: Printskrin

BERTOMEU OBJASNIO

VAJLD KARD NIJE ZA SVAKOGA: Ukratko, novac i logistika!

Košarka -

Prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu govorio je u intervjuu za zvaničan sajt Evrolige o sistemu dodele specijalnih pozivnica.

- Godišnje specijalne pozivnice pomoći će nam da osiguramo to da bilo koji kandidat za Evroligu ispunjava sve potrebne uslove za učešće u elitnom takmičenju, a samim tim to će poboljšati kvalitet domaćih liga - rekao je Bertomeu.

foto: Stefan Jokić

On je objasnio zbog čega je Evroliga odlučila da licence dobiju francuski Asvel i minhenski Bajern.

- Dodeljivanje licenci Asvelu i Bajernu je bilo potrebno zbog snažnog i stabilnog prisustva dva ključna evropska tržišta u Evroligi.Oni su se pokazali kao dva projekta koja potpuno odgovaraju filozofiji Evrolige na terenu i van njega, a te dvogodišnje licence trebalo bi da posluže kao test i za ligu i za klubove, pre nego što pređu u status stalne licence.Asvel ima stabilno vlasništvo koje predvodi Toni Parker i Olimpik Lion, dok je Bajern za kratko vreme uspeo da stane rame uz rame sa najboljim evropskim klubovima - objasnio je Bartomeu.

Posle osvojenog ABA Superkupa, Partizan pun samopouzdanja večeras (20.00) gostuje Veneciji u prvom kolu Evrokupa. Kvota na pobedu crno-belih, koji imaju velike ambicije u Evropi, je 2,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Venecija - Partizan.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track