ĐORĐEVIĆ KONAČNO PRIZNAO: Teodosić nam je mnogo nedostajao u Kini!
Foto: Nebojša Mandić

BOLONJA SLAVI SRBE

ĐORĐEVIĆ KONAČNO PRIZNAO: Teodosić nam je mnogo nedostajao u Kini!

Košarka -

Miloš Veliki!!! Virtus ne može da se načudi kakvog igrača ima. O tome govori reakcija publike, ali I izjave predsednika kluba. Jedino je Sale bio svestan kakav je posao završio dovođenjem kapitena Srbije

Eh, da nam je on bio na Svetskom prvenstvu... Miloš Teodosić!

Kapiten Srbije na maestralan način se vratio na parket posle povrede, pošto je na debiju za Virtus iz Bolonje postigao 22 poena, uz sedam asistencija - u pobedi nad šampionom Italije, ekipom Venecije (75:70).

Četa Saleta Đorđevića već danas igra s Makabijem u Evrokupu, a oči navijača kluba iz Bolonje uprte su upravo u - Tea.

- Veoma je važan način na koji smo stigli do pobede. Nije lako pobediti kada gubite 35 minuta, ali klupa nam je dala veliki doprinos. Naročito Miloš. On je vođa, oseća da ima tu ulogu i tokom izlazaka, zahtevao je mir i koncentraciju kod svojih drugova - istakao je trener Virtusa Aleksandar Đorđević ne krijući da je Teodosić mnogo nedostajao Srbiji na minulom Svetskom prvenstvu.

Kruna svega je Teov izbor za MVP kola u Seriji A.

- Pred meč je tražio da igra. Prethodnih dana mi je govorio da je spreman i želi da bude u timu. Za vreme tajm-auta je pričao sa saigračima, savetovao ih je šta bi trebalo da se promeni, kako da odigraju... - u dahu je pričao Đorđević.

foto: Dado Đilas

A kad je ušao u igru, Teodosić je u prvom kontaktu s loptom šutnuo za tri poena i - pogodio! Odmah se videlo koliko je željan igre, očito iz više razloga - da dokaže da Virtus nije bacio pet miliona evra za njega i da nije otpadak iz NBA lige. A bajku o kapitenu Srbije ispričao je gazda Virtusa Masimo Zaneti.

- Teodosić je čudovište! Napravio je razliku na terenu čim je ušao u igru. Nismo dobro počeli meč i na kraju smo pobedili. Čekali smo ga i dočekali! Teo je pravi igrač, veliki profesionalac i naše najveće pojačanje. Srećan sam što ga imamo - nije krio reči hvale o Srbinu Italijan Zaneti.

Za nevericu

POSLE DVE I PO GODINE UBACIO VIŠE OD 20 POENA

Za Teodosića svi znamo da je vrhunski igrač, pa otuda neverovatno zvuči da je on tek posle dve i po godine na jednom meču postigao više od 20 poena. U NBA ligi, gde god je igrao, maksimum je ubacio 18 poena, a u kvalifikacijama za Mundobasket pre povrede - 16.

- Nema on još snage za trku na tri fronta. Mora da nastavi da radi kako bi ojačao - poručio je Đorđević pred večerašnji meč s Makabijem davši do znanja da će Teo i tu utakmicu početi s klupe.

(Kurir.rs / Goran Anđelković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track