izjave posle meča!

KOŠARKAŠI PARTIZANA JEDNOGLASNI POSLE POBEDE NAD TOFAŠEM: Mnogo bitna pobeda za nas, bilo je teško, hvala navijačima na podršci! (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaši Partizana pobedili su večeras turski Tofaš 93:80 (15:27, 30:22, 21:17, 27:13) u beogradskoj "Štark areni" u drugom kolu grupe B Evrokupa.

Bio je ovo drugi trijumf Partizana u Evrokupu, a pobedom u prvom meču pred domaćim navijačima u novom ambijentu, nastavio je pobedničku seriju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Rade Zagorac sa 26 poena, a pratili su ga Nemanja Gordić i Kori Volden da 12, dok je kapiten Novica Veličković sa 15 koševa završio meč.

Svoje prve utiske posle meča izneli su košarkaši Partizana.

"Trudim se da uvek dam sve od sebe, u tim godinama sam da samo gledam da se dobije utakmica. Naravno i da nadomestim Rašonov izostanak, koliko mogu. Trudim se da dam sve što je u mojim mogućnostima. U suštini, ja više nisam toliko bitan. Važno je da mi nastavimo kao tim da ređamo pobede, a kako ću ja odigratii, verujte, nije mi toliko važno", kaže Veličković.

On je rekao da je i sebe pomalo iznenadio pojedinim potezima.

"Sad igram na vic! Kad zakucam, cela klupa skače. Zakucam jednom na treningu.. I sebe sam iznenadio".

Za crno-bele nema mnogo vremena, ritam mečeva je ubitačan.

"Igramo već u petak, idemo za Primorsku. Samo da preživimo ovaj početak, u svojoj karijeri nisam imao ovoliko gostovanja. Nije lako, imamo to konstantno menjanje i hotela i svega, tako da samo treba da nastavimo da dobijamo mečeve, da rastemo kao tim. Nije najbitnije da sad igramo najbolju košarku, bitnije je u januaru i februaru", zaključio je Veličković.

Različitim oružjima talentovani krilni košarkaš Rade Zagorac je mučio odbranu Tofaša i sa 26 poena istakao kandidaturu za MVP igrača drugog kola Evrokupa.

“Vrlo živopisna utakmica u koju je dosta toga stalo, velika amplituda koja je bila prisutna u igri je definitvno nešto što sa progresom sezone treba da bude što manja i na tome ćemo da radimo. To je i sasvim normalno u ovoj fazi sezone. Iako je još uvek rana faza, prilično se brzo kristališu uloge. To je veliko bogatstvo ekipe i moć da svaki igrač u sistemu zna svoju ulogu”, rekao je Rade Zagorac.

Nije previše pričao o svom vrhunskom izdanju.

“Super sam se osećao. Dobro se osećam od početka sezone. Ekipa prepoznaje kada nekome dobro ide i to je isto kvalitet koji bih hteo da istaknem. Volden je bio odličan u drugom poluvremenu, razigrao je celu ekipu što je jako važno. Novici kapa dole. Stvarno fenomenalno istupanje i dao je dobar zalet ekipi kada je to bilo važno, da ne nabrajam sve redom”.

On je dodao da su oscilacije u igri u ovom delu sezone sasvim normalne.

“Važno je u ovom delu sezone da pored možda nešto sporije, možemo da se izdignemo. Znali smo da neće moći da pogađaju svih 40 minuta. Mi idemo ka tome i svaki igrač je vrlo nesebičan da prikaže svoje prisustvo u timu. To su stvari koje bi na dugačkog štapu mogle da donesu uspeh koji mi želimo,'' zaključio je Zagorac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track