POTVRDA BREJKA IZ ZAGREBA: Barani našpanovani za Igokeu
Foto: Starsport©

ABA LIGA

POTVRDA BREJKA IZ ZAGREBA: Barani našpanovani za Igokeu

Košarka -

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević rekao je danas da njegova ekipa u predstojećem meču protiv Igokee mora da potvrdi brejk iz Zagreba.

"Ove godine u ABA lige ne možemo rivale da delimo na lake i teške, svi su napravili dobre ekipe, svi su se pojačali, što je potvrdilo i prvo kolo. Znači, nema favorita, svaka utakmica je posebna priča. Mi smo u prvom kolu ostvarili veliku pobedu u Zagrebu, jer svaka pobeda u gostima je velika, ali, kao u tenisu, taj brejk treba potvrditi", rekao je Pavićević.

Košarkaši Mornara sutra dočekuju Igokeu u drugom kolu ABA lige. Mornar je u prvom kolu pobedio Cibonu u Zagrebu, dok je Igokea na svom terenu izgubila od Partizana.

Po rečima Pavićevića, Igokea je sastavljena od veoma iskusnih, proverenih igrača koji znaju da igraju.

"U prvom kolu bili su 'na loptu' protiv Partizana. Bićemo maksimalno fokusirani i ozbiljni sa dovoljnom dozom respekta prema rivalu, ali i verom u sebe. Imamo dovoljno razloga da verujemo u svoje mogućnosti, jer smo ove godine napravili ekipu za respekt, sastavljenu od vrlo dobrih, iskusnih igrača", rekao je Pavićević.

Trener Mornara je naveo da je Nemanja Vranješ još van trenežmnog procesa.

"Nidam je posle Zagreba otputovao kući pošto je dobio kćerku. Svi smo radosni zbog tog najlepšeg dogadjaja u životu jednog čoveka. Odsustvovao je nekoliko dana, ali znamo kakav je profesionalac i da će spremno dočekati duel sa Igokeom", dodao je on.

Trener Igokee Marko Barać rekao je da Mornar ima izuzetno kvalitetne pojedince i ogroman napadački potencijal.

"Ono što je specifičnost jeste da zahteva najteži mogući rad u odbrani. To je ekipa s odličnom geometrjom u napadu, oni imaju mogućnost da igraju u raznim varijantama, s klasičnom peticom, sa dve četvorke koji mogu da šire uz izuzetno kvalitetne bekove koji odlično šutiraju. Moramo imati potpunu koncentraciju i disciplinu tokom svih 40 minuta", rekao je Barać.

Utakmica se igra sutra od 20.00 u Baru.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track