POBEDA NAD FENEROM ODUŠEVILA I MALJKOVIĆA: Neka moja Zvezda dogura do fajnal-fora!
Foto: @starsport, EPA, AP

MOĆNO

POBEDA NAD FENEROM ODUŠEVILA I MALJKOVIĆA: Neka moja Zvezda dogura do fajnal-fora!

Košarka -

Veruje u crveno-bele Legendarni košarkaški trener smatra da Tomićev tim ima kapacitet da stigne daleko u Evroligi, ali upozorava da ne treba praviti euforiju

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, legendarni košarkaški trener Božidar Maljković smatra da Crvena zvezda ima jednu od najboljih ekipa u Evroligi, i svim srcem navija da se crveno-beli plasiraju na fajnal-for!

- Zvezda ima odličan tim, ja ne vidim da u Evropi ima mnogo ekipa koje su bolje od njih u ovom trenutku. To sam rekao i pre, kad su izgubili od Primorske u Superkupu u Zagrebu. Jugoplastika je u moje vreme, kad sam sedeo na klupi tog kluba, izgubila utakmicu od IMT, a posle smo dva dana bili smo bolji od Denver Nagetsa, koji su tada bili najofanzinija ekipa u NBA - ocenio je Maljković za Kurir.

foto: @starsport

Na pitanje koji su dometi Tomićevog tima i sme li se razmišljati o samoj završnici Evrolige, odgovara:

- Ja i želim fajnal-for, ali ne sme da bude euforije. Po meni, Zvezda ima bolji tim od prošle godine, pre svega mislim skakački. Mi u Srbiji na osnovu jedne ili dve utakmice donosimo definicije i prognoze, a treba ostaviti meteorolozima da se bave time. Dajte da sačekamo još, što se mene tiče, ja kao stari zvezdaš želim plasman u samu završnicu Evrolige.

foto: @starsport

Teško da će neki tim iz regionalnog takmičenja moći da parira crveno-belima.

- U ABA ligi su dominantni, to je s jedne strane lepo čuti, a s druge vrlo opasno, jer je to motiv za druge timove. Oni će pokušati sve da pobede Zvezdu. Košarka ne trpi 100 odsto angažovanosti, u svaki meč moraš da uložiš 120 odsto, inače gubiš - zaključio je Maljković.

Najbolji na svetu

SRBI UVEK PRAVE PAKLENU ATMOSFERU

Božidar Maljković kazao je da je srpska publika jedna od najboljih u svetu i da će sigurno dosta pomoći klubu ove sezone u Evroligi:

- Impresivan ambijent, to je jako dobro, bez incidenata, prava košarkaška utakmica. Sećam se kad sam trenirao Real i kad smo gostovali Partizanu u Pioniru, prošlo je dva dana od te utakmice, a igrači su mi prilazili na treningu, govorili da se i dalje osećaju kao da su na Marsu, govorili su: „Treneru, mi ne možemo da pogodimo koš“, kao da im je napadnut centar za ravnotežu od buke u dvorani. Profesor Nikolić mi je uvek govorio da je Pionir akustična sala i da je gostima upravo najveći pritisak igranje u toj dvorani.

Kurir / Milan Nastić

Foto: EPA, AP, @starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track