PREDSEDNIK PARTIZANA IZNENAĐEN: PORAZ! Kao da nikad nisu igrali košarku!
Foto: Marina Lopičić

Šamar

PREDSEDNIK PARTIZANA IZNENAĐEN: PORAZ! Kao da nikad nisu igrali košarku!

Košarka -

Nije dobro... Niko nije očekivao takvo izdanje u Sloveniji, kaže za Kurir Mijailović i najavljuje kazne za igrače.

Bruka - tako bi u najkraćem mogla da se opiše igra Partizana u porazu od Primorske u Kopru (56:68). Baš tako, igra, jer poraz nije toliko strašan koliko ponašanje crno-belih na parketu.

Neverovatno da je meč bio praktično rešen posle pet minuta, neupućeni posmatrač bi pomislio da je Primorska zapravo šestostruki šampion ABA lige, a Partizan novajlija u takmičenju. Semafor je brzo pokazao 13:3, pa 22:9, a sve što se dešavalo u nastavku meča su slabi pokušaji čete Andree Trinkijerija da se ne obruka. Baš kao što je Italijan rekao: „Nismo ni došli na utakmicu.“

- Kao da nikad nisu igrali košarku - kaže za Kurir predsednik Partizana Ostoja Mijailović, koga je takođe iznenadilo izdanje tima, ali ne i poraz.

Boli ga poraz od Primorske... Ostoja Mijailović
Boli ga poraz od Primorske... Ostoja Mijailovićfoto: Zorana Jevtić

- Rekao sam posle pobede u Veneciji da će biti padova. Nakon tolikog niza pobeda, desi se takvo veče. Nije Primorska bila prejaka u odnosu na nas, ali momci nisu imali veče. Tako nešto se dešava i najvećim timovima na svetu. Kao što sam rekao, kao da nikad u životu nisu igrali košarku. Dešava se, nažalost, ali nije to svojstveno Partizanu, ni kvalitetu košarkaša ni stručnom štabu. Nije ovo finale ABA lige, već jedan meč - dodao je Mijailović, a na pitanje da li će biti sankcija:

- Sačekaćemo da se vrate s puta. Videćemo kako će proći u Evrokupu, čeka nas važan meč, a potom i teško gostovanje Mornaru. Nije alibi, ali od deset mečeva mi osam igramo na strani - zaključio je Mijailović.

Kurir Sport/Predrag Gajić/Foto: ABA Liga

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track