Marko Simonović prvo pojačanje Crvene zvezde

Zvezda dovela prvog košarkaša

Marko Simonović prvo pojačanje Crvene zvezde

Košarka -
Reč je o pouzdanom košarkašu, dobrom atleti i šuteru za tri poena, sa bogatim iskustvom igranja u evropskim takmičenjima

Marko Simonović (26 godina, 203 cm) vraća se u srpsku košarku posle jedne sezone provedene u Albi i tri u podgoričkoj Budućnosti. On se u utorak obavezao na dvogodišnju vernost Crvenoj zvezdi Beograd i tako postao njeno prvo pojačanje u ovom prelaznom roku.Simonović je igrao za Lavove 063, niški Ergonom, belgijski Ostende, a afirmisao se u redovima Hemofarma, odakle je leta 2008. otišao u Budućnost. Reč je o pouzdanom košarkašu, dobrom atleti i šuteru za tri poena, sa bogatim iskustvom igranja u evropskim takmičenjima.

Prošle sezone je u dresu Albe iz Berlina beležio 9,3 poena i 3,1 skok po utakmici, a u prvenstvu Nemačke 6,7 poena i 2,6 skokova. Kao igrač Budućnosti u sezoni 2009/10 imao je prosečan učinak od 13,8 poena i 5,2 skoka u Jadranskoj ligi.

Sa univerzitetskom reprezentacijom Srbije osvojio je zlato u Beogradu 2009, kada je malo nedostajalo da ga Dušan Ivković prekomanduje u seniorski tim.

Crvena zvezda i dalje pregovora sa Svetislavom Pešićem oko njegovog eventualnog ostanka na klupi, ali je Simonović potpisan kao igrač za kojeg je procenjeno da će odgovoriti potrebama tima, bez obzira na to ko bude trener u predstojećoj sezoni, a klub je do napustio samo Nemanja Nedović, novi član Lijetuvos Ritasa.

http://www.youtube.com/watch?v=OZ2X8Su0YCc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track