CRNO BELI REĐAJU POBEDE U EVROKUPU: Partizan zreo za Evroligu!
Foto: Starsport©

Valjak neka melje

CRNO BELI REĐAJU POBEDE U EVROKUPU: Partizan zreo za Evroligu!

Košarka -

Korak po korak: Četa Andree Trinkijerija napravila veliki posao pobedom nad Ritasom u Litvaniji, pa posle tri kola drži prvo mesto s maksimalnim učinkom

Košarkaši Partizana partijama i pobedama u prva tri kola Evrokupa ističu kandidaturu za najveće domete u ovom takmičenju.

Maksimalan učinak ostvaren uz dva gostovanja i prvi trijumf u istoriji u Vilnjusu protiv Lijetuvos Ritasa prijaju svakom navijaču Partizana, ali i pokazuju da je za izabranike Andree Trinkijerija trebalo da bude mesta čak i u Evroligi. Verovatno to vide i čelnici najjačeg klupskog takmičenja u Evropi.

Već sada je jasno da će u Partizanu učiniti sve da „isprave nepravdu“ i od naredne godine budu deo elite, a sigurna karta za taj pravac im je učešće u finalu Evrokupa. Upravo tako je koncipirano i pitanje za trenera Trinkijerija, koji je još jednom pokazao koliki je zabavljač.

- Želimo da ESPN napravi fantastičan film o nama, da to bude serija od 30 dokumentarnih epizoda. O tome kako smo preživeli i krenuli napred. U svakom meču - rekao je harizmatični Italijan.

foto: Starsport©

Iako je tek početak prve faze takmičenja, jasno je da bi čak i još samo jedna pobeda iz preostalih utakmica u grupi mogla da bude dovoljna za prolaz u narednu rundu.

Naravno da se crno-beli posle tri startne pobede neće baviti ovakvom vrstom matematike, nego će pokušati da do kraja prve faze zadrže prvo mesto i samim tim dobiju lakše rivale u sledećem krugu.

Ipak, ne treba gubiti iz vida ni činjenicu da je sezona tek počela i da je još mnogo obaveza pred košarkašima Partizana, pa ne bi bilo loše da se, s vremena na vreme, žrtvuju neke utakmice i odmore najvažniji igrači. Daleko je rasplet u Evrokupu, u kom je jasan cilj finale. A prvi korak ka tom cilju trebalo bi da naprave u utorak, kad im u goste dolazi Lokomotiva Kubanj.

Žalgiris je loše ušao u ovu sezonu Evrolige, ima dva poraza, a večeras (19.00) mu u goste stiže Real Madrid, koji ima dve pobede. Kvota na dvojku u Litvaniji je 1,45, dok je kec 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Žalgiris - Real Madrid.

Kurir.rs / Gojko Filipović

Foto: Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track