POČINJE NAJBOLJA LIGA NA SVETU: NBA Serbia imaće celu petorku!
Foto: EPA / John G. Mabanglo

Idemooo

POČINJE NAJBOLJA LIGA NA SVETU: NBA Serbia imaće celu petorku!

Košarka -

Srbija i ove godine ima NBA petorku! Četiri starosedeoca i jedan ruki - Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Boban Marjanović i Marko Gudurić - činiće novu za nas više nego uzbudljivu sezonu u najjačoj ligi sveta koja počinje u noći između utorka i srede.

foto: AP / Eric Gay

Prva vedeta, kao i ranijih godina, biće Nikola Jokić.

- Izgubio sam mnogo kilograma i pripremao sam svoje telo i um da radim još više i uverim sebe da ću dobiti priliku - rekao je as Denvera.

foto: AP

Bogdanović je kao najbolji strelac Mundobasketa pokazao da može da bude lider Kingsa, u predsezoni je opet „trenirao kao manijak“.

foto: AP

- Osećam se da sam 150 odsto spreman, a da idem ka 300 odsto. Mislim, ovo mi je prvi trening kamp ovde na koji sam došao potpuno zdrav. Radio sam naporno - otkrio je Bogi, koji će i ove godine deliti svlačionicu s Nemanjom Bjelicom.

- Ne plašimo se nikoga - jasan je on.

Boban Marjanović je ponovo promenio sredinu, a pitanje je samo da li će konačno u Dalasu dobiti minute koje zaslužuje. Jer, po kategoriji „učinak po minutu“ jedan je od najboljih u čitavoj ligi.

- Biće ovo duga sezona - u svom stilu će Bobi.

A šta očekivati od Marka Gudurića? On je igrao po sistemu toplo-hladno za Memfis u predsezoni. Očigledno je da mu treba vremena da se prilagodi NBA košarci.

foto: EPA / John G. Mabanglo

- Postavljao sam mnogo pitanja Bogdanu, koji igra na istoj poziciji u NBA kao i ja. Rekao mi je da je razlika u brzini igre, da moram da budem fizički spreman i savetovao me je da budem u sali svakodnevno, da se od prvog dana takmičim - rekao je Gudurić.

(Kurir.rs / Predrag Gajić / Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track