MAJKL DŽORDAN UČINIO DOBRO DELO, PA ZAPLAKAO: Legendarni NBA košarkaš otvorio bolnicu za socijalno ugrožene (VIDEO)
Foto: AP

VELIKI ČOVEK

MAJKL DŽORDAN UČINIO DOBRO DELO, PA ZAPLAKAO: Legendarni NBA košarkaš otvorio bolnicu za socijalno ugrožene (VIDEO)

Košarka -

Jedan od najboljih NBA košarkaša svih vremena Majkl Džordan bio je veliki na terenu, a svojim delima pokazuje da je još veći vanj njega.

Naime, Džordan je u Šarlotu otvorio prvu od dve klinike koju su finansirali on i njegova porodica.

Ove klinike će pružiti potrebnu negu socijalno ugroženima, a vrednost bolnice iznosi oko 7.000.000 dolara. Šestostruki osvajač NBA lige i vlasnik Šarlot Hornetsa nije mogao da zadrži suze tokom otvaranja "Novant Health Michael Jordan Family" klinike.

"Ovo je veoma emotivna stvar za mene, da mogu da vratim zajednici koja me je podržavala tokom svih ovih godina", rekao je Džordan kroz suze. Bolnica se nalazi u delu Šarlota u kojem živi siromašnije stanovništvo i trebalo bi da pruži važan pristup primarnoj i preventivnoj nezi članovima zajednice, uključujući i one koji nisu osigurani ili bar ne u dovoljnoj meri. "Ovo je samo početak borbe da našim delima dotaknemo što je više moguće ljudi", rekao je Džordan prisutnima.

Derbi kola Evrolige igra se večeras (19.15) u Istranbulu, gde Efes dočekuje Real, a obe ekipe igrale su u maju na Fajnal foru. Gosti su blagi favoriti s kvotom 1,90, dok je kvota na Efes 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Efes - Real Madrid.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track