BITKA ZA DOMAĆINSTVO KOŠARKAŠKOG TURNIRA ZA ODLAZAK NA OI: FIBA bira između Srbije i Hrvatske!
Foto: Dado Đilas

Ko ĆE POBEDITI VAN TERENA

BITKA ZA DOMAĆINSTVO KOŠARKAŠKOG TURNIRA ZA ODLAZAK NA OI: FIBA bira između Srbije i Hrvatske!

Košarka -

Naša zemlja u trci s komšijama za domaćinstvo košarkaškog turnira kvalifikacija za Olimpijske igre 2020.

Srbija ili Hrvatska - jedna od ove dve zemlje ima šanse da dobije kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre 2020. Komšije će u narednim danima saopštiti da se kandiduju za domaćina ovog izuzetno bitnog događaja.

Na ovu temu govorio je Nebojša Čović, prvi čovek Crvene zvezde.

- Predsednik Srbije i mnogi drugi znameniti ljudi bili su spremni da pomognu našu kandidaturu za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, ali Danilović i KSS nisu to uradili. Mislim da će i Hrvatska, premijer Plenković, da se kandiduje za kvalifikacije, 26-27. ovog meseca. Upoznat sam da će i Grčka dobiti kvalifikacije - rekao je Čović.

Organizacija kvalifikacija je od neprocenjivog značaja iz više razloga. Prvi i osnovni je domaći teren i podrška publike. Zatim, teško je verovati da ćemo na raspolaganju u tim momentima imati najbolji tim, pa samim nećemo biti ni neki izraziti favoriti. Na kraju, sudije na FIBA takmičenjima su „treća“ svetska liga, pa je i pritisak na njih prouzrokovan domaćim terenom bitan faktor.

Podsećamo, Srbija je bila domaćin kvalifikacija za Olimpijske igre u julu 2016. i tada je nošena podrškom publike u Areni lako došla do trijumfa i plasmana u Rio.

Kurir.rs / Foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track