LUDA NBA NOĆ: Lejkersi slavili nad Šarlotom, trijumfe upisali i Minesota, Portland, Memfis i Oklahoma (VIDEO)
Foto: AP

NBA

LUDA NBA NOĆ: Lejkersi slavili nad Šarlotom, trijumfe upisali i Minesota, Portland, Memfis i Oklahoma (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Los Anđeles lejkersa pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Šarlota sa 120:101, a pobede u NBA ligi upisali su Minesota, Portland, Memfis i Oklahoma.

Lejkerse su do druge pobede vodili Entoni Dejvis sa 29 i Lebron Džejms sa 20 poena, a dobru partiju pružio je i Dvajt Hauard sa 16 poena i 10. U poraženom timu najbolji je bio Majls Bridžes sa 23 poena.

Košarkaši Minesote su i dalje bez poraza, upisali su i treći trijumf, pošto su na svom terenu bili bolji od Majamija sa 116:109.

Najzaslužniji za pobedu Minesote bio je Endrju Vigins koji je ubacio 25 poena, od čega četiri trojke u poslednjih šest minuta meča. Njega su najbolje pratili Karl Entoni Tauns sa 23 i Džeg Tig koji je dodao 21 poen.

U redovima Majamija koji je pretrpeo prvi poraz najefikasniji je bio Kendrik Nun sa 25 poena.

Košarkaši Portlanda su u gostima slavili protiv Dalasa sa 121:119.

Si Džej Mekolum je predvodio Portland sa 35 poena, Demijan Lilard je ubacio 28, dok je Rodni Hud utakmicu završio sa 20 poena. U ekipi Dalasa najbolji je bio Kristaps Porzingis sa 32 poena, dok je Luka Dončić dodao 29 poena, uz 12 skokova i devet asistencija.

Memfis je na svom terenu posle produžetka bio bolji od Bruklina sa 134:133, a meč rešio Džej Krauder trojkom u poslednjoj sekundi.

Najefikasniji u prvoj pobedi Memfisa u sezoni bio je ruki Dža Morant sa 30 poena, Dilon Bruks je dodao 21, a Jonas Valančijunas 16 poena. Srpski košarkaš Marko Gudurić igrao je šest minuta i za to vreme je upisao dva poena i jedan skok.

U drugom porazu Netsa najbolji je bio Kajri Irving sa 37 poena.

I košarkaši Oklahome su upisali prvu pobedu u sezoni, pošto su na svom terenu pobedili Golden stejt sa 120:92. Oklahomu su do pobede vodili Denis Šruder sa 22 i Danilo Galinari sa 21 poenom, dok je u redovima Golden stejta najbolji bio Stef Kari sa 23 poena.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track