EVROKUP

PARTIZAN GOSTUJE LIMOŽU Crno-beli trenirali pred put u Francusku! Trinkijeri: Biće zanimljivo (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaši Partizana trenirali su pred meč 5. kola Evrokupa koji igraju u sredu (19.15) protiv Limoža u Francuskoj.

Košarkaši Cedevita Olimpije pobedili su Partizan u derbiju 4. kola regionalne ABA lige i timpotezom "lupili šamar" izabranicima Andree Trinkijerija koji već u sredu očekuje meč sa Limožom.

Beogradski crno-beli u Evrokupu su bez poraza u prva četiri kola, dok Limož ima jednu pobedu i tri poraza.

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da njegovu ekupu očekuje zanimljivo gostovanje.

"U ovom trenutku je najvažnije da izdržimo ovaj ritam bez povreda. Odigrali smo veoma lošu utakmicu u Ljubljani, čeka nas još jedno gostovanje za redom. Na treningu ću da vidim ekipu i da "izmislim" kako da odigramo tu tešku utakmicu protiv fizikalne ekipe, koja šutira trojke. Biće zanimljivo", rekao je Trinkijeri novinarima na otvorenom treningu u maloj hali Štark arene.

Limož posle četiri kola ima skor 1-3, a iItalijanski stručnjak istakao da je to specifična ekipa.

"Oni su specifična ekipa, jer su sve utakmice odigrali do kraja. Ne bih rekao da jedan igrač može da stvori problem. Igraju specifično, u Krasnodaru su imali priliku da dobiju utakmicu, imaju mnogo šutera, dobri su fizički. Moramo da budemo veoma pametni, da držimo ritam i tempo utakmice u našim rukama".

Crno-beli u grupi B su prvoplasirani sa maksimalnim učinkom od četiri trijumfa, a Trinkijeri kaže da ne obraća mnogo pažnju na taj poredak.

"U ovo trenutku ne mogu da obraćam pažnju na grupu, sem na situaciju moje ekipe, na trošenje energije i na mali broj treninga. O svemu ostalom, posle." Italijan je upitan i kako gleda na to što je Partizan jedini neporaženi tim u Evrokupu i da li je iznenađen zbog toga.

"Što me ne pitate zbog čega smo dve utakmice u ABA ligi izgubili, igrala je ista ekipa. Ne iznenađujem se, znam kako je i zašto... Neki put stvari idu kako treba, nekada ne. Mislim da smo odigrali solidne utakmice i zato smo ih dobili".

Pred gostovanje Partizana, Limož še pojačao Entonijem Braunom, koji je prošle sezone posle mesec dana napustio tim Andree Trinikijerija, bez postignutog koša.

"Imam o toliko stvari da se brinem, još ako se brinem o njemu... Znamo njegove karakteristike, prošle godine je platio za svoje greške. Ponekad kada je situacija teška moraš neke odluke da doneš", zaključio je Trinkijeri.

Meč između košarkaša Limoža i Partizana igra se u sredu od 19.15 sati.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track