SLAVNI PRLJAVAC O SRBINU: Denveru ne treba Jokić, već džukela!
Foto: Profimedia

Trn u oku

SLAVNI PRLJAVAC O SRBINU: Denveru ne treba Jokić, već džukela!

Košarka -

Pravo u metu Nekada najprljaviji igrač NBA smatra da je Srbin isuviše dobar momak i da to nije ono što je potrebno Nagetsima

Košarkaši Denvera poraženi su od Nju Orleansa sa 122:107, a navijači Nagetsa kao glavnog krivca za to obeležili su našeg reprezentativnog centra Nikolu Jokića.

U brojnim analizama meča može se pročitati kako je Džahil Okafor (26 poena, pet skokova) „pojeo“ ili „spalio“ našeg asa. Ipak, kada se pogleda Jokićev učinak od 13 poena, šest skokova i šest asistencija, uz jednu iza leđa ka Polu Misapu koja je digla dvoranu na noge, jasno je da je Jokić bio sasvim solidan na parketu.

Zanimljiv ugao igre Denvera u drugom porazu u sezoni dali su NBA legenda Čarls Barkli i čuveni sportski komentator Keni Smit. Nekadašnja zvezda Filadelfije, Feniksa i Hjustona konstatovala je da ima falinki u rosteru Denvera.

- Nagetsima je potrebna ta „džukela“ kojoj mogu da daju loptu da ide do obruča. Oni to nemaju - rekao je Barkli, a Smit se nadovezao:

- Znači, Jokić nije „džukela“?

Usledio je brz i precizan zaključak Čarlsa Barklija:

- Ne, on je dobar momak!

Treba objasniti i da kada kažu to „džukela“, Barkli i Smit zapravo misle na tip igrača koji se ne libi da preuzme odgovornost, koji je uvek spreman da napadne i „ugrize“ rivala, odnosno da poseduje košarkašku drskost.

Kurir/Gojko Filipović

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track