BUM BUM BORIŠA: Dečko koji obećava razbio skupi Himki
Foto: @starsport

KONAČNO

BUM BUM BORIŠA: Dečko koji obećava razbio skupi Himki

Košarka -

Krilni košarkaš Zvezde, koji kod trenera Tomića nije ulazio u igru, zasenio veliku zvezdu Evrolige Šveda u šuterskom okršaju

Razbila je Crvena zvezda Himki (90:78), a mladi Boriša Simanić (21) bio je najbolji akter utakmice iz redova crveno-belih.

Možda i najveći košarkaški talenat na našim prostorima u poslednjih nekoliko godina konačno je dobio pravu priliku i briljirao je mirnoćom u odsudnim trenucima postigavši 18 poena uz tri skoka za 26 minuta.

Mladić iz Bratunca bio je najefikasniji pojedinac na meču, a na startu utakmice sa dve trojke i jednim prodorom usmerio je meč u pravom smeru.

- Sve je bilo lakše posle toga. To mi je dalo krila. Ubacio sam šuteve, to vežbam svaki dan i isplatilo se - rekao je Boriša Simanić, a potom objasnio dosadašnji učinak Crvene zvezde u Evroligi od dve pobede i četiri poraza i naredni meč u regionalnoj ligi:

- Važna pobeda za samopouzdanje, u pravo vreme. Okrećemo se ABA ligi i Ciboni i da nastavimo u istom ritmu. Početak sezone nije bio onakav kakav smo planirali, ali moramo dalje. Da treniramo još jače i da se više trudimo.

foto: Printscreen

Crveno-beli su odlično igrali odbranu tokom većeg dela utakmice, zaustavivši najboljeg ruskog košarkaša Alekseja Šveda, kog su sveli na samo 14 poena.

- Velike zasluge pripadaju našim bekovima, svi znamo da je Šved motor ekipe Himkija. Odradili su odličan posao, zaustavili su ga i ostalo je bilo sve lakše - zaključio je krilni košarkaš.

Crveno-beli takmičenje u Evroligi nastavljaju sledećeg četvrtka, kada u Štark arenu stiže Real Madrid (19.00).

foto: @starsport

Ustupio mu broj

POŠTOVANJE PREMA ĐENKI

Boriša Simanić ove sezone na dresu nosi broj 28, za razliku od prošle, kada mu je na leđima pisalo 22. Ustupio je dres Čarlsu Dženkinsu, popularnom Đenki. Na taj potez se odlučio iz poštovanja prema Amerikancu, koji se ovog leta vratio na Mali Kalemegdan.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: @starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track